Кремъл изрази надежда, че ЕС няма да допусне глупостта да

...
Кремъл изрази надежда, че ЕС няма да допусне глупостта да
Коментари Харесай

Кремъл предупреди ЕС да не обвързва отношенията си с Русия със съдбата на Навални

Кремъл изрази вяра, че Европейски Съюз няма да допусне " нелепостта " да обвърже бъдещето на връзките си с Русия със ориста на арестувания опозиционер Алексей Навални, съобщи Франс прес. 

" Надяваме се, че никой няма да допусне нелепостта да обвърже вероятността на връзките Русия-ЕС с един пребиваващ в ареста ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, няколко дни преди визитата на шефа на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел и след рецензии на Европейски Съюз за репресиите против Навални и негови последователи. Борел настоя да се види с Навални, който е в пандиза от 17 януари след завръщането си от Германия, където се лекуваше от отравяне, за което упреква Кремъл, предава Българска телеграфна агенция. 

Песков съобщи, че този въпрос зависи от следователите и съда, само че запита на какво съображение Борел би посетил Навални. " Той не му е родственик, не му е прочут, никакъв не му е. Готови сме поредно и търпеливо да обясняваме всичко, само че не имаме намерение да реагираме на поучаващи изказвания и да ги вземаме под внимание ", сподели Песков и акцентира, че обстановката с Навални е тематика, по която Русия няма да се вслушва във външни изказвания. 

Шефът на дипломацията на ЕС Жозеп Борел ще бъде на аудиенция в Москва от 4 до 6 февруари. Той ще разиска с съветския външен министър Сергей Лавров двустранните връзки, битката с пандемията, иранското нуклеарно съглашение, спора в Украйна и ареста на Навални. 

Представител на съветската федерална работа за осъществяване на наказванията (ФСИН) изиска през днешния ден московски съд да анулира условната присъда на опозиционера Алексей Навални по делото за машинация по отношение на компанията " Ив Роше " и да бъде изпълнена ефикасна присъда от три години и половина отнемане от независимост при общ режим, съобщи ТАСС. Според ФСИН критикът на Кремъл редовно е нарушавал наложената му мярка за неотклонение - подписка, в това число след изписването му от немската клиника, където опозиционерът се лекуваше след отравяне през август. 

Междувременно, полицията в Москва стартира да задържа хора пред съда, който гледа делото срещу Алексей Навални, осведоми Агенция Франс Прес. От групата за мониторинг на политически преследвания ОВД-Инфо оповестяват, че 127 души са задържани, откакто съветници на Навални приканиха негови поддръжници да се съберат пред съда, написа " Комерсант ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР