Кремъл изрази надежда, че ЕС няма да допусне глупостта да

...
Кремъл изрази надежда, че ЕС няма да допусне глупостта да
Коментари Харесай

Русия: Ще е глупаво, ако ЕС направи това

Кремъл изрази вяра, че Европейски Съюз няма да допусне " нелепостта " да обвърже бъдещето на връзките си с Русия със ориста на арестувания опозиционер Алексей Навални, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки AFP.

" Надяваме се, че никой няма да допусне нелепостта да обвърже вероятността на връзките Русия-ЕС с един пребиваващ в ареста ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, няколко дни преди визитата на шефа на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел и след рецензии на Европейски Съюз за репресиите против Навални и негови последователи. " Ако той (Борел) носи твърдо обръщение, нашият министър (Сергей Лавров) ще му отвърне също толкоз твърдо ", сподели Песков.

Борел настоя да се види с Навални, който е в затвор от 17 януари след завръщането си от Германия, където се лекуваше от отравяне, за което упреква Кремъл. Песков съобщи, че този въпрос зависи от следователите и съда, само че запита на какво съображение Борел би посетил Навални. " Той не му е родственик, не му е прочут, никакъв не му е ", сподели Песков. Песков акцентира, че обстановката с Навални е тематика, по която Русия няма да се вслушва във външни изказвания, съобщи ТАСС.

" Готови сме поредно и търпеливо да обясняваме всичко, само че не имаме намерение да реагираме на поучаващи изказвания и да ги вземаме под внимание ", сподели той. Борел ще е на аудиенция в Москва от 4 до 6 февруари. Той ще разиска с съветския външен министър Сергей Лавров двустранните връзки, битката с пандемията, иранското нуклеарно съглашение, спора в Украйна и ареста на Навални. Навални през днешния ден е на съд по обвиняване в нарушение на правосъден надзор и може да бъде наказан на над две години затвор, отбелязва Франс прес. Редица европейски страни обмислят нови наказания против Русия, изключително след грубото смазване на митинги в поддръжка на опозиционера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР