Кремъл е възложил на руската администрация да проведе президентските избори

...
Кремъл е възложил на руската администрация да проведе президентските избори
Коментари Харесай

Кремъл: Без скандали на президентския вот напролет

Кремъл е упълномощил на съветската администрация да организира президентските избори през март без кавги. Директивите са разпратени по цялата властова вертикала. Москва заплашва с уволнения локални фрагменти при шумни нарушавания в районите на Русия, написа "РБК ".

"Задачата е сложена персонално от Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила ", показва пред вестника федерален чиновник. "Ключовите задания са три - прецизира различен, - изборите би трябвало да са открити, законни и без кавги. Всички противозаконни технологии би трябвало да бъдат спирани, виновниците строго ще се санкционират. " След изборите на разнообразни нива в Русия през септември т. година бяха формирани ред наказателни каузи за нарушавания. По тях ще се работи до дъно и това е сигнал за всички, които считат, че фалшификациите ще останат безнаказани, декларира трети източник от апарата на властта.

"Кремъл дава ясни наставления: в случай че ви заловен, няма да ви прикрием ", разяснява политологът Николай Миронов. А апелите за неприкритост и легитимност "са мантра, произнасяна от толкоз време, че никой към този момент не схваща какво значи ". "Може ли да считаме за законни избори, в които всички участници са назначени от основния претендент? ", разсъждава той. Глупаво е да фалшифицираш нещо при високия рейтинг на Путин, само че президентската администрация няма доста същински механизми за надзор, а и локалните управляващи не знаят да работят другояче, показва анализаторът Абас Галямов. "Те вземат директивите на Кремъл за ритуални изречения, а след това потеглят да фалшифицират ", споделя той.

Телевизионната водеща Ксения Собчак, която съобщи, че ще се бори за висшия пост в Русия, зае през ноември 4-а позиция измежду политиците с най-силно медийно наличие в рейтинга на мониторинговата компания "Медиалогия ", написа "Ведомости ". В челната тройка са президентът Путин, министър председателят Дмитрий Медведев Дмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 година в... към профила и кметът на Москва Сергей Собянин, а опозиционерът Алексей Навални е на шесто място. Новините за Собчак съдържат двойно по-малко негативи от тези за Навални, установи вестникът. Същевременно Собчак "разчупва клишетата в медиите и пробива път към тях за Алексей Навални и други опозиционни водачи ", прибавя "Ведомости ".

"Комерсант " цитира предизборни изследвания, показващи, че хората с протестни настройки в Русия са много по-млади отпреди - измежду участниците в демонстрации има от ден на ден студенти и даже възпитаници. Според социолога Валерия Касамара обаче днешните 20-годишни в Русия не са политизирани и "не се канят да излязат от зоната на комфорта ". Голяма част от младежите в Русия симпатизират на Владимир Путин, тъй като е президентът, чиято активност са виждали цялостен живот. Освен това провинциалната юноша има сериозно отношение към Навални, който съгласно нея заплашва стабилността, споделя Касамара.

"Навални ще откри поддръжка по-скоро измежду младите, само че като цяло те се афишират за статуквото, по тази причина дано Путин да е основният воин ", декларира социологът Наталия Зоркая. Руската власт разреши на Навални да събере протест в град Самара на р. Волга и по този начин му лиши главните козове - опозиционерът твърдеше, че е под цялостна възбрана, отбелязва "Независимая газета ". Според вестника Навални може да е извадил шанс около наклонността за известна либерализация в Русия - наскоро Путин подреди на Генералната прокуратура да ревизира по какъв начин се извършват законите за всеобщите прояви.

"Навални има полза единствено от неразрешени манифестации и прикрит спор с управляващите, тъкмо от това си прави рекщклама, само че какъвто и развой да завоюва, все едно му е неразрешено да се кандидатира на избори " заради присъда за злоупотреби, разяснява анализаторът Алексей Мухин. Той приканва Федералната работа за защита да пази Навални, тъй като възможното му "отстраняване е преференциално за съперниците на федералната власт ".

Кремъл е оставил на съветските райони сами да вземат решение предизборните проблеми; няма сигнал "да светят маслото " на Навални, споделя политологът Николай Миронов. Според специалиста властта си играе с Навални: тук натиска, там отслабва хватката и това ще се повтаря и отсега нататък, предвижда той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР