Кремъл е решен да държи опозиционера Алексей Навални в затвора

...
Кремъл е решен да държи опозиционера Алексей Навални в затвора
Коментари Харесай

Блумбърг: Кремъл ще хвърли задълго Навални в затвора

Кремъл е решен да държи опозиционера Алексей Навални в пандиза за няколко години или повече и по този начин ще наруши практиката за предходните му присъди, които не са били повече от няколко седмици. Това декларират близки до съветското управление анонимни източници на организация Блумбърг.

Навални може да получи до 3,5 година затвор на чуване, което е планувано за 2 февруари, по друго дело е застрашен от още 10 години зад решетките.

Твърдата позиция идвала от мнението на Кремъл, че опозиционерът работи „ от името на западни държавни управления “ и от опасения, свързани с всеобщи митинги. Властите се надяват, че „ строго самостоятелното “ придвижване в поддръжка на Навални ще изгуби мощ, в случай че се окаже в пандиза, съобщи БНР.

Негови съратници в това време се надяват, че делото против опозиционера ще стане катализатор на публичното неодобрение на фона на намаляващи приходи и ограничавания поради ковид.

Само преди дни Навални се завърна в Москва от Берлин, където се възстановяваше след отравяне в родината си, съгласно немските управляващи с вещество от вида „ Новичок “. Москва отхвърля да има нещо общо със случилото се с опозиционера и критик на Путин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР