Кремъл е разочарован от отказа на ЕС да подкрепи предложението

...
Кремъл е разочарован от отказа на ЕС да подкрепи предложението
Коментари Харесай

Кремъл изрази съжаление по повод отказа на ЕС да има среща на върха между блока и Русия

Кремъл е отчаян от отхвърли на Европейски Съюз да поддържа предлагането на Париж и Берлин за среща сред водачите на блока и президента на Русия Владимир Путин, съобщи Ройтерс.

" Общо взето, президентът Путин беше и остава заинтересуван от подобряването на работните връзки сред Москва и Брюксел ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той добави, че европейската позиция " е фрагментирана, не постоянно поредна и от време на време неразбираема ".

На Европейския съвет нощес Полша и трите балтийски страни поддържаха позицията, че възможна среща на върха с Русия по време на влошените връзки с нея би пратила неправилно обръщение към света. Във връзка с диалозите сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и Путин на 16 юни в Женева френският президент Еманюел Макрон сподели през вчерашния ден пред Европейския съвет, че възможна среща с Путин би представлявала " разговор, който ще отбрани нашите ползи ". После немският канцлер Ангела Меркел разгласи, че на траялите до полунощ диспути не е било реализирано съглашение по въпроса.

Среща на върха ЕС-Русия не е имало от февруари 2014 година, напомни Ройтерс.

В своя публикация, оповестена неотдавна в немския вестник " Цайт " Путин прати на европейците " задоволително положителни сигнали " за установяването на разговор, сподели още Песков, представен от ТАСС

Днес Франция удостовери позицията си, че е належащо Европейски Съюз да приказва на високо ниво с Русия, макар отхвърли на няколко страни членки да възобновят този разговор, съобщи Франс прес.

" Европа би трябвало да приказва на високо ниво с Русия, без доверчивост и оставяйки твърда, както го направи американският президент Джо Байдън с Владимир Путин на 16 юни в Женева ", съобщи френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан на обща конференция с намиращия се в Париж американски държавен секретар Антъни Блинкън
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР