Кремъл е наясно с позицията на турския президент Реджеп Ердоган

...
Кремъл е наясно с позицията на турския президент Реджеп Ердоган
Коментари Харесай

Песков: Кремъл е наясно с позицията на Ердоган относно Израел, но тя не съвпада с руската

Кремъл е наясно с позицията на турския президент Реджеп Ердоган по отношение на Израел, само че не я споделя, съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Коментирайки изказването на Ердоган, в което той назова Израел терористична страна и предложи Източен Ерусалим да бъде разгласен за столица на Палестина, Песков съобщи, че знае каква е позицията на турския президент, само че тя не съответствува с съветската. „Руската позиция за Ерусалим и Близкия изток е ясна отдавна“, добави той.

Песков отхвърли да отговори на въпрос по какъв начин визията на Ердоган може да повлияе на напъните за решение на израелско-палестинския спор. По време на срещата на върха на водачите на страните от Организацията ислямско съдействие в Истанбул, турският президент Реджеп Ердоган назова Израел терористична страна и я упрекна в окупация.

В началото на месеца американския президент Доналд Тръмп съобщи, че е време Ерусалим да бъде приета за столица на Израел. Той добави, че администрацията му ще стартира развой по пренасяне на американското посолство от Тел Авив в Ерусалим.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР