Кремъл е наредил на руските региони да сформират доброволчески батальони

...
Кремъл е наредил на руските региони да сформират доброволчески батальони
Коментари Харесай

Кремъл е наредил на руските региони да сформират доброволчески батальони за участие във войната

Кремъл е наредил на съветските райони да образуват доброволчески батальони за присъединяване във войната, вместо да разгласи частична или цялостна готовност в Русия, пишат в следващия си отчет специалисти от Американския институт за проучване на войната (ISW).

Руският боен сътрудник и блогър Максим Фомин твърди, че Русия е почнала " доброволна готовност ", в която всеки район би трябвало да образува най-малко един доброволчески батальон. Терминът " непринуден " евентуално значи, че Кремъл е наредил на 85 федерални субекта, в това число окупираните Севастопол и Крим, да набират и финансово да подтикват доброволци за образуване на нови батальони, вместо да организират обща готовност и да приканват резервисти.

Според известия в съветските медии районните управляващи набират мъже на възраст под 50 години (или 60 години за някои военни специалности) за шестмесечни контракти и оферират заплати от 220 000 до 350 000 рубли приблизително на месец (3 750 до 6 000 долара). Експертите на ISW са пресметнали, че в случай че всеки федерален индивид сътвори най-малко една военна единица от 400 души, общият брой на " доброволците " може да доближи 34 000 души.

Руската редакция на BBC цитира материал на CNN, който предизвестява, че идната фаза на войната може да дефинира нейния излаз. Войната в Украйна стигна до нов кръстопът, а бойците от двете страни се приготвят за трето стълкновение, което може да промени салдото на спора. " Борбата е доста продължителна ", споделя Джъстин Бронк, старши теоретичен помощник в Кралския институт за проучвания в региона на защитата (RUSI), описвайки обстановката след три месеца боеве в Донбас.

Това е борба сред две армии, които са претърпели големи загуби и са на границата на изтощението. Очаква се идващият ход на съветския президент Владимир Путин да бъде атака в Донецкия район, чието завладяване би означавало завземане на целия Донбас, където от 2014 година работят подкрепяни от Русия сепаратистки групи. Русия в действителност има намерение да управлява Донбас, само че в случай че успее, ще се опита да реализира още по-големи триумфи.

" Не мисля, че упоритостите на руснаците са изчезнали изцяло ", споделя и Макс Бергман, шеф на европейската стратегия в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания пред CNN. Ако Путин огледа оттатък границите на Донбас, той може да реши да напредне към крайбрежията на река Днепър, която разделя Украйна от север на юг.

Това би означавало да се опита да превземе половината от страната, да провокира смут на Запад и доста да удължи войната. Кога и по какъв начин ще стартира идната атака - това е мъчно да се реши.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР