Кремъл е изготвил подробен план за пълзяща анексия на Беларус

...
Кремъл е изготвил подробен план за пълзяща анексия на Беларус
Коментари Харесай

Кремъл изготвил план за пълзяща анексия на Беларус до 2030 г.

Кремъл е изготвил обстоен проект за " пълзяща анексия " на Беларус с политически, стопански и военни средства до 2030 година Това оповестява центърът Досие. 

Според проекта, направен през есента на 2021 година, Кремъл има намерение да сътвори Съюзна страна сред Русия и Беларус не по-късно от края на десетилетието. Документът е дълъг единствено 17 страници и обрисува политическите, отбранителните, комерсиалните и обществените цели на съветските управляващи в Беларус. Те са разграничени на краткосрочни (до 2022 г.), средносрочни (до 2025 г.) и дълготрайни (до 2030 г.).

Планът включва " хармонизиране " на съветските и беларуските закони, " координирана външна и отбранителна политика " и " търговско-икономическо съдействие ", учредено на съветските ползи. В проекта се приказва и за " обезпечаване на преференциално въздействие на Руската федерация в обществено-политическата, търговско-икономическата, научно-образователната и културно-информационната сфера " на Беларус.

В създаването на проекта са взели участие Генералният щаб на съветските въоръжени сили, офицери от ГРУ, СВР, ФСБ и президентския административен отдел, чиито чиновници са направлявали ползите на Кремъл в Южна Осетия и Абхазия и взаимоотношението със самопровъзгласилите се " ДНР " и " ЛНР ".

За самостоятелната източноевропейска страна с население от 9,3 млн. души това значи заличаване на нейния суверенитет и принизяване до позицията на спътник на Москва, показват от Досие.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР