Кремъл днес заяви, че нито може да потвърди, нито да

...
Кремъл днес заяви, че нито може да потвърди, нито да
Коментари Харесай

Руски медии: САЩ и Русия преговарят в Анкара! ООН: Не участваме

Кремъл през днешния ден съобщи, че нито може да удостовери, нито да отхвърли появилите се в медии изказвания, че представители на Русия и Съединени американски щати договарят в турската столица Анкара, заяви Ройтерс.

Руският вестник „ Комерсант “ заяви, че през днешния ден делегации на двете страни са се срещнали в Анкара. Изданието се базира на информация от собствен източник.

„ Комерсант “ добавя, че наподобява измежду членовете на съветската делегация е Сергей Наришкин, шефът на съветското външно разузнаване.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков съобщи, че не може нито да удостовери, нито да отхвърли информацията за договарянията в Анкара.

Организация на обединените нации: Не участваме, само че отлично!

" Организация на обединените нации не взе участие в договарянията, които съгласно известия в медиите се водят в Анкара от Съединени американски щати и Русия ", съобщи генералният секретар на международната организация Антониу Гутериш в навечерието на срещата на Г-20. " Организация на обединените нации не взе участие в този развой. Мисля, че е доста позитивно, че Съединени американски щати и Русия договарят ", отговори той на журналистически въпрос по отношение на информацията за хипотетичните договаряния.

НАТО: Украйна взема решение какви условия да одобри

Междувременно, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Украйна би трябвало сама да реши при какви условия би била склонна да договаря с Русия за преустановяване на продължаващата девети месец война с Руската федерация.

" Какви условия би приела за допустими за нея, зависи само и единствено от Украйна. А това, което зависи от нас, е да поддържаме Киев ", сподели той на обща конференция в Хага с представители на нидерландското държавно управление. " Не бива да вършим грешката да подценяваме Русия. Тя към момента управлява огромни елементи от Украйна. Това, което ние би трябвало да създадем, е при възможни договаряния Киев да може да ги води от оптимално преференциални изходни позиции. "

Две тематики

Според мнения в международните медии, тематики на диалог сред Москва и Вашингтон най-вероятно са войната в Украйна и ориста на американската баскетболна звезда Бритни Грайнър и някогашния морски пехотинец Пол Уилън, арестувани в Русия.

По-рано от Белия дом обявиха, че Вашингтон е отправил към Москва " серия от оферти " за освобождението на Грайнър и Уилън, само че Москва не е посочила подготвеност да стартира продуктивни диалози. Миналата седмица баскетболистката беше трансферирана от центъра за задържане край Москва в наказателна колония. Грайнър бе задържана на 17 февруари на московско летище, откакто в багажи ѝ бяха открити пълнители за електронни цигари с масло от канабис. Тя бе наказана на девет години отнемане от независимост.

За финален път съветска и американска делегации се срещнаха в Женева на 10 януари за договаряния за гаранции за сигурност. Липсата на на практика резултати от януарския преговорен развой постоянно се преглежда като дипломатическа причина за експлоадиране на военни дейности в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР