Кремъл днес даде сигнал, че е отворен за преговори с

...
Кремъл днес даде сигнал, че е отворен за преговори с
Коментари Харесай

Кремъл: Русия е отворена за преговори с Украйна, докато Зеленски е на власт

Кремъл през днешния ден даде сигнал, че е отворен за договаряния с Украйна за преустановяване на спора до момента в който украинският президент Володимир Зеленски е на власт, макар че обществено е изразявал подозрения в неговата легитимност да ръководи, съобщи Ройтерс.

В отговор на питане дали Русия е подготвена да беседва с Украйна до момента в който Зеленски е на власт, представителят на Кремъл Дмитрий Песков през днешния ден съобщи: " Русия като цяло е отворена за преговорен развой. Но първо би трябвало да разберем до каква степен е подготвена украинската страна за това и до каква степен украинската страна има позволение за това от тези, които им споделят какво да вършат ".

Москва показва Зеленски като марионетка на Съединени американски щати, а той отхвърля това изказване, отбелязва Ройтерс.

" Защото до момента виждаме доста разнопосочни изказвания и към момента не е доста ясно. А и с изключение на казуса с легитимността на Зеленски, има и проблем с (украинската) правна възбрана за каквито и да било контакти и договаряния с съветската страна. Ето за какво към момента има доста неща, които би трябвало да бъдат конкретизирани и разяснения, които би трябвало да бъдат чути ", сподели още Песков.

В отговор на настоятелно питане дали Кремъл би могъл да си показа договаряния със Зеленски или изрично изключва сходна опция, Песков сподели: " Това не е елементарен въпрос. От правна позиция този проблем (на неговата легитимност) е на дневен ред, само че от практическа позиция, ние сме отворени към това да реализираме нашите цели посредством договаряния. Ето за какво тук са вероятни разнообразни разновидности ".

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба през вчерашния ден сподели по време на посещаване в Китай, че Киев е подготвен за диалози с Русия, в случай че бъдат изцяло зачетени суверенитетът и териториалната целокупност на Украйна, само че добави, че страната му не е видяла признаци това да е допустимо.

Въпреки че дава сигнали, че е подготвен да води диалози по личните си условия, Кремъл обществено показва подозрения в легитимността на Зеленски да ръководи, акцентирайки, че неговият петгодишен мандат изтече през май и че той е трябвало да насрочи избори, показва Ройтерс.

Зеленски и Западът настояват, че анулацията на естествените политически правила е наложителна на фона на войната и че Кремъл, поради личния си непоколебим надзор над съветската политическа система, не е в позиция да насочва рецензии.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР