Крем карамелът, известен още като флан или крем карамел, е

...
Крем карамелът, известен още като флан или крем карамел, е
Коментари Харесай

Трикове за хубав крем карамел

Крем карамелът, прочут още като " флан " или " крем карамел ", е типичен десерт, който прелага сладка и кадифена композиция от карамелен сироп и кремообразно сметаново тесто.

Той е знак на финес и грациозност във френската кухня, като също по този начин е известен и в доста други кулинарни обичаи по света. Рецептата за крем карамела основава приятна и топла фамилна конюнктура. Затова и десертът се подрежда измежду най-приготвяните фамилни предписания.

Ето няколко трика за подготвяне на:

Избор на съставки

Използвайте висококачествени съставки, като свежи яйца, прясно мляко или сметана, първокласен ванилов дестилат и захар. Качеството на съставките играе значима роля за усета на крем карамела.

Балансиране на сладостта

Регулирайте количеството на захарта в рецептата по отношение на вашите желания. Ако предпочитате по-сладък усет, прибавете повече захар, само че бъдете деликатни да не прекалявате, с цел да не бъде прекомерно сладостен.

Разтапяне на захарта

Когато разтопявате захарта за сиропа, внимавайте да не я прегреете. Прегрятата захар може да докара до горчив усет на карамела. Разтапяйте захарта на приблизително висока температура и следете деликатно процеса, с цел да избегнете прегряването.

Добавяне на сол

Друга значима специфичност за приготвянето на апетитен крем карамел е прибавянето на сол. Малко количество сол може да подчертае сладостта на карамела и да балансира усета. Просто прибавете щипка сол в сместа преди да я изпечете.

Управление на температурата

При приготвянето на карамелен сироп, внимавайте да не го прегреете, с цел да не получите горчив усет. Когато загрявате сметаната и млякото, внимавайте да не ги доведете до шупване. Прегряването на сместа може да докара до строшаване на яйцата и основаване на неравномерна текстура на крема. Контролирайте температурата и внимавайте да не допуснете карамела да прегори.

Подготовка на формите

Преди да наливате сместа в купичките, уверете се, че те са добре намазани с масло или напръскани с нелепкав спрей. Това ще предотврати залепването на карамела и ще улесни изваждането му след печенето.

Печене във водна баня

Друг значим трик е да печете крем карамела във водна баня, която оказва помощ за отмерено систематизиране на топлината и предотвратява прекомерно бързото печене на повърхността.

Охлаждане и сервиране

Оставете крем карамела да се охлади и да се стегне в хладилника за няколко часа преди да го сервирате. Това ще даде време на усетите да се смесят и ще усили интензивността на усета.

Избор на купички за крем карамел

Още една значима специфичност за приготвянето на прекрасен крем карамел са верните купички. Подходящите материали за купичките за крем карамел включват керамика, стъкло или метал. Тези материали дават отмерено систематизиране на топлината по време на печенето и обезпечават мечтаната текстура и цвят на карамела.

Изберете купички или формички с подобаващ размер и форма за единични порции на крем карамел. По-малките купички разрешават по-бързо и отмерено печене на карамела и се избират за реализиране на мечтаната консистенция.

Уверете се, че купичките имат устойчиво и равно дъно, което да обезпечи отмерено систематизиране на топлината по време на печенето. Това предотвратява изгаряне или неравномерно печене на карамела.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР