Кредиторите от еврозоната ще предоставят нови заеми на Гърция този

...
Кредиторите от еврозоната ще предоставят нови заеми на Гърция този
Коментари Харесай

Еврозоната отключва нови заеми за Гърция

Кредиторите от еврозоната ще дават нови заеми на Гърция този месец и към този момент работят по ограничения, които ще облекчат задълженията на закъсалата страна, стана ясно след среща на финансовите министри на блока, представени от Reuters.

Спасителната стратегия за Гърция на стойност 86 милиарда евро - третата от 2010, би трябвало да завърши през август. Международните кредитори дебатират какви ограничения би трябвало да бъдат подхванати, с цел да е несъмнено, че южната ни съседка ще продължи развиването си и по-късно.

В Брюксел се разискват редица благоприятни условия, които може да костват десетки милиарда евро и да понижат разноските по ръководство на обществения дълг, който по отношение на брутния вътрешен артикул, е измежду най-големите в света.

 Последен транш: Става ли Гърция
Последен транш: Става ли Гърция " естествена страна " от еврозоната

Одобриха последните 6,7 милиарда евро от третата избавителна стратегия

През предходната година гръцката стопанска система набъбна с 1,6 %, излизайки от дълъг интервал на криза. Европейската комисия планува повишаване на брутния вътрешен артикул на Гърция с 2,5% през тази и идната година, само че под изискване, че промените не би трябвало да бъдат забавяни.

Очаква се по-късно през март да бъдат изплатени последните 5,7 милиарда евро към Гърция. За да завърши сполучливо програмата, Атина би трябвало да получи позитивна оценка при четвъртия разбор за въвеждането на 88 промени преди август. Те включват приватизация и промени на пазара на газ и електричество.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР