Кредиторите на една от основните компании в групата Signa на

...
Кредиторите на една от основните компании в групата Signa на
Коментари Харесай

Компанията Signa фалира поради незаконни финансови транзакции, твърдят кредиторите

Кредиторите на една от главните компании в групата Signa на Рене Бенко настояват, че е изпаднала в неплатежоспособност заради „ противозаконни “ финансови транзакции, а не спад в европейската благосъстоятелност пазар.

Искането им опонира на по-ранните констатации на синдика на компанията и на изказванията на управлението и акционерите на Signa, които до момента приписваха виновността за колапса на конгломерата за първокласни парцели на възходящите лихвени проценти и тяхното влияние върху моделите за оценка на парцелите.

Signa Development Selection беше едно от трите централни звена в Signa Group. Тя беше оповестена в несъстоятелност на 29 декември и дължи над 2,6 милиарда евро.

Надзорният админ на SDS в понеделник призна „ големите опасения “ на кредиторите в отчет, в който се означават „ изходящи парични потоци, заплащания нагоре и настрана на обща стойност над 600 милиона евро “, които бяха разследвани по неотложност. Възстановяването на изчезналите пари ще бъде „ решаващият фактор “ при...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР