Кредитният рейтинг на Украйна беше намален от S&P Global Ratings,

...
Кредитният рейтинг на Украйна беше намален от S&P Global Ratings,
Коментари Харесай

Bloomberg: Украйна е пред фалит!

Кредитният рейтинг на Украйна беше понижен от S&P Global Ratings, откакто опустошената от войната страна изиска позволение от задграничните кредитори да отсрочи заплащанията по външния си дълг след нахлуването на Русия, предава Bloomberg.

В петък рейтингът на страната беше намален до CC от от предходната оценка CCC+, което резервира отрицателна вероятност поради огромната възможност чиновниците да продължат с проектите си за преструктуриране на външния дълг. Рейтингът може да бъде понижен още веднъж от S&P до равнище „ банкрут “, в случай че държавното управление в Киев накара притежателите на облигации да се съгласят на двугодишно заледяване на заплащанията и промени по този начин наречени Брутният вътрешен продукт варанти в купоните си доникъде на идващия месец.

„ Смятаме, че е съвсем несъмнено, че украинското държавно управление ще спре заплащанията по най-малко част от външния дълг, съгласно това, което е документирано сега “, сподели S&P в изказването си.

Украйна може да изпадне в несъблюдение и в случай че не успее да извърши заплащанията по дълга си в задгранична валута в границите на използваните гратисни интервали - нещо, което S&P съобщи, че е евентуално.

Украйна подаде формалното искане за закъснение на заплащанията по облигациите по-рано през юли, а Министерството на финансите съобщи, че е „ получило експлицитни индикации за поддръжка “ за проекта от определена група от най-големите си кредитори, в това число BlackRock Inc., Fidelity International, Amia Capital и Gemsstock Ltd. Парижкият клуб също поддържа проектите за прекъсване на обслужването на дълга.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР