Кредитите у нас ще поскъпнат още през февруари-март с около

...
Кредитите у нас ще поскъпнат още през февруари-март с около
Коментари Харесай

Лихвите по кредитите растат с два пункта през пролетта

Кредитите у нас ще нарастнат още през февруари-март с към 2 процентни пункта за всички типове заеми. Това предвижда някогашният финансов министър Симеон Дянков. “Европейската централна банка почерни празниците на всички финансисти в самия завършек на декември 2022 година, като излезе с мнение, че ще усилват главния лихвен %, тъй като към момента не сме излезли от рецесията ”, изясни той.

Малко евентуално е страната ни да вкара еврото още следващата година поради двуцифрена инфлация, макар напъните на служебния кабинет за свие бюджетния недостиг. Няма да можем да си позволим да покрием част от условията за приемането ни, изясни Дянков. Трудно ще караме с удължаването на бюджета от предходната година, счита още той. Дянков бе безапелационен, че проблем е и неналичието на постоянен кабинет.

Според него може да се чака едноцифрен растеж на инфлацията чак в края на тази година. Въпреки че цените на енергийните артикули и горивата няма да порастват със същите темпове като миналата година, минималната заплата ще се усили и инфлацията ще се вдигне, предвижда Дянков.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР