Кредит от 2,142 млрд. евро е одобрил Съветът на директорите

...
Кредит от 2,142 млрд. евро е одобрил Съветът на директорите
Коментари Харесай

Над 2 млрд. евро кредит отпуска Газпром на компанията оператор на проекта Турски поток


Кредит от 2,142 милиарда евро е одобрил Съветът на шефовете на Газпром на компанията оператор на плана " Турски поток " - " Саут стрийм превоз " (South Stream Transport), съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Заемът се отпуска за попълване на оборотните средства и е с рента от 3,98 %, като се планува да бъде върнат най-късно на 30 декември 2023 година.

В края на май Газпром и държавното управление на Турция подписаха протокол за сухопътния сектор на директната линия на газопровода " Турски поток " за доставки на съветски газ до европейските консуматори.

В допълнение към протокола Газпром и турската Боташ (Botas) подписаха съглашение за главните условия и параметри за строителство на сектора. Подписаните документи разрешават да се премине към практическите стъпки по осъществяването на плана. Със строителството на сухопътния сектор ще се заеме взаимната планова компания ТюркАкъм газ ташима (TurkAuim Gaz Tasimsa A.S.), която ще бъде основана на паритетна основа.

Преди време ръководителят на управителния съвет на съветския газов холдинг Виталий Маркелов, заяви, че Газпром води договаряния по маршрута на втората линия на " Турски поток " на територията на Турция. При телеконференция вицепрезидентът на Газпром Александър Медведев сподели, че в най-скоро време компанията дефинитивно ще опрели маршрута на втората линия на " Турски поток " за доставяне на страните от Южна и Югоизточна Европа. По думите му в този момент се разискват два съществени разновидността в сходство с процедурите в Европейски Съюз и Еврокомисията. Като евентуални пазари той уточни Гърция, Италия, България, Сърбия и Унгария.

Газпром стартира построяването на морския сектор на " Турски поток " през май 2017 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР