Креди сюис вече е върнала част от спешната финансова помощ,

...
Креди сюис вече е върнала част от спешната финансова помощ,
Коментари Харесай

Credit Suisse вече е върнала на Швейцарската национална банка част от финансовата помощ

" Креди сюис " към този момент е върнала част от незабавната финансова помощ, която й даде Швейцарската национална банка, демонстрират данни, огласени през днешния ден, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Депозитите " на виждане " (до поискване)  - парични средства, държани от комерсиалните банки за къс интервал по сметки на централната банка, понижават с 31 милиарда швейцарски франка (34,25 милиарда долара) през предходната седмица, сочат данните на Швейцарската национална банка.

Това е вторият максимален спад на този тип депозити и е сигнал за отшумяване на рецесията с ликвидността на основаната в Цюрих банка " Креди сюис ", която докара до нейния срив, отбелязва Ройтерс.

Депозитите " на виждане " в Швейцария бяха се нараснали през последните седмици на фона на предоставената на " Креди сюис " многомилиардна помощ от страна на централната банка, с цел да може тя да се оправи с спешната обстановка, при която редица нейни клиенти изтеглиха депозитите си.  

Първоначално " Креди сюис " разгласи през предишния месец, че има намерение да вземе назаем от Швейцарската национална банка до 50 милиарда швейцарски франка (55,24 милиарда долара).

Впоследствие, когато основаната в Цюрих банка се сриваше неудържимо, швейцарските управляващи уредиха тя да бъде избавена, като бъде добита от конкурентната й финансова институция Ю Би Ес (UBS). Тогава Швейцарската национална банка обезпечи финансова ликвидност в размер на още 200 милиарда швейцарски франка (220,97 милиарда долара), отбелязва Ройтерс.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР