Креативните снимки на деца са не просто хоби, а индустрия.

...
Креативните снимки на деца са не просто хоби, а индустрия.
Коментари Харесай

Вижте как майки получават по 250 долара за споделен кадър

Креативните фотоси на деца са не просто занимание, а промишленост. Майки получават по 250 $ за споделен кадър.Да попаднеш на ранглиста за авторитетни бебета звучи безумно. За предприемачи, политици, спортисти, артисти – напълно разбираемо. Но колкото за бебета, всеки би помилил, че това е някаква смешка.И не, не се имат поради наследниците на холивудските звезди, а тъкмо противоположното – напълно елементарни деца, които нямат известни родители, само че по тази причина пък – изобретателни. написа Мама24, представени от Марица.  Родители, които с помощта единствено на смарт телефона си са трансформирали бебетата си в същински звезди.

Не е допустимо да сърфирате постоянно и да не сте попадали най-малко един път на фотосите на това синеоко момченце. Кадрите с плетени дрешки, халатче с бродирано име и сладостен сън върху голяма плюшена играчка са присъщи за майката на Харлен-Боди Уайт. Момченцето има по-голяма сестричка, която разполага със собствен персонален профил, където фотосите не отстъпват по нищо – Харлоу-Луна Уайт.



В началото майката стартира да снима децата си с телефон, само че доста скоро по-късно фрагментите се трансформират в напълно професионални.Случвало ли ви се е да попадате на десетки неповторими фрагменти на едно и също бебе в обществените мрежи? Моделът е идентичен, единствено позата и дрешките - разнообразни. Обикновено малчуганите са снимани с забавни аксесоари, най-често на бял чаршаф за декор. Подобен вид фотоси се популяризират мълниеносно и единствено часове след публикуването от първоизточника към този момент съществуват в хиляди страници по целия свят.Именно поради бързото разпространение огромна част от хората въобще не знаят кой е на фотографията, тъй като по пътя на шерването тази информация някак се е заличила.

 

Креативните фотоси на бебета към този момент са не просто занимание, а цяла промишленост. Благодарение на потока от хора, които генерират към профилите си, фейсбук, инстаграм и други обществени мрежи заплащат избрана сума пари за оповестен кадър. Така някои от майките вземт по 250 $ за споделена фотография на бебето си, поради лайковете и шерването, което провокира. Гигантите в марките бебешки артикули пък се надпреварват да изпращат дарове в домовете им. Целта е ясна – фотография с продукта и шерване в профила на детето от страна на неговите родители. Това е съвършената реклама за всеки бранд.

Макар Мари Яскари да има три деца, едно от тях се трансформира в звезда в обществените мрежи. Бенджамин е измежду най-популярните бебета в инстаграм през днешния ден. Кадрите му с дребни спортни екипчета, кецове, пухени шапки и плюшени играчки стават негова запазена марка. Яскари има още един наследник и щерка, които също демонстрира в своя профил.

За някои може да се стори закононарушение да “използваш ” бебето си за бизнес. Истината обаче е друга – всяка една от тези дами стартира начинанието си, с цел да разнообрази всекидневието си на майка. Всяка жена знае какъв брой сложни са първите месеци, в които остава сама с новороденото. Всичко се трансформира внезапно, а от свободното време към този момент няма спомен. Тогава идва ред на фотосите – една, до момента в който спи. Втора, до момента в който хапва и е цялото омазано с пюре. Трета, до момента в който го къпете. И в действителност тъкмо там се крие триумфът на неповторимите фрагменти. Бебетата са хубави, както и да ги снимаш, тъй като във всеки един миг вършат нещо забавно и опознават света. 
Майката Амбър Филеръп Кларк има съвсем милион и половина почитатели с помощта на неповторимите фрагменти, в които запечатва моментите със своите деца Атикъс и Роузи. Семейството има и куче, което приключва фамилната идилия. В изработката на съвършените фотоси присъединяване взема и брачният партньор на Амбър – Дейвид. Всичко стартира от блога на русокосата жена, който с времето се трансформира в сполучлива платформа, която прераства в бизнес. Днес Амбър е измежду най-търсените лица от огромните марки.

Повечето от майките на така наречен авторитетни бебета даже нямат професионален уред, а снимат децата си благодарение на смарт телефон, а по-късно обработват фрагмента в инстаграм. Това е приложението, основало бебетата звезди, тъй като то е мястото, на което всеки може да бъде фотограф. С помощта на филтри и сенки даже най-несполучливият кадър се трансформира в произведение на изкуството. И въпреки тази наклонност да е към този момент толкоз публикувана по целия свят и да се е трансформирала в бизнес нисша, то в България няма по какъв начин да откри място най-малко в идващите 10 години. Неслучайно у нас няма нито един известен бебе блогър. 
Ейми Макиндеуър стартира да снима интензивно своята щерка Мия Бирне от напълно дребна. Истинската си известност дребното момиченце получава, когато е на 11 месеца. Семейството живее в Шотландия. Само за няколко месеца Мия Бирне се трансформира в толкоз огромна фешън икона, че профилът й е наблюдаван от десетки световноизвестни персони. Сред тях е и Клои Кардашиян. Пазарът е дребен, обществото към момента е консервативно в това отношение. Друг е въпросът, че у нас няма бебешка марка, която да стартира да изпраща дарове за бебе блогъри, точно поради тоталната липса на такива.

За или срещу наклонността, вижте кои в действителност са бебетата, които виждате най-често в интернет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР