Крайцерът, който потъна вчера след експлозия в Черно море, може

...
Крайцерът, който потъна вчера след експлозия в Черно море, може
Коментари Харесай

Имало ли е ядрени бойни глави на потъналия крайцер Москва?

Крайцерът, който потъна през вчерашния ден след детонация в Черно море, може да е носил нуклеарни бойни глави, предизвестяват специалисти, които упорстват за незабавно следствие на опасността, оповестява „ Дейли Мейл “, представен от " Трибюн.бг ".

Вчера Украйна съобщи, че е блъснала кораба с две крилати ракети, вследствие на което той се е преобърнал. Русия призна, че плавателният съд е потопен след пожар и детонация на борда, само че не сподели какво е предизвикало пожара.

Опасенията са, че „ Москва “ може да е отнесла две нуклеарни бойни глави в дълбините, което може да се трансформира в случай вид „ счупена стрела “ - американски боен диалект за случай с нуклеарни оръжия.

Михайло Самус, шеф на боен мозъчен концерн в Лвов, Андрий Клименко, редактор на Black Sea News, и украинският вестник Defence Express предизвестиха, че „ Москва “ е проектирана да носи нуклеарни бойни глави, които биха могли да се инсталират в носовата част на свръхзвуковите ѝ ракети Р-1000, предопределени за заличаване на американски самолетоносачи.

На борда на „ Москва “ може да е имало нуклеарни бойни глави - две единици “, сподели Самус, а Клименко прикани другите черноморски страни - Турция, Румъния, Грузия и България - да упорстват за пояснение - къде са тези бойни глави, къде са били те, когато боеприпасите са се взривили.

Defence Express съобщи, че е интервюирал специалисти, в това число конструктори и морски офицери, които единомислещо и без значение са дали следния отговор - съществува действителна опция засегнатият флагман на съветския Черноморски флот да е имал нуклеарни муниции на борда.

Спекулациите за нуклеарна злополука се разпространиха, откакто останаха въпросителни и за 510-членния екипаж на „ Москва “, който значително е в неопределеност от момента на поразяването на кораба на фона на упования, че стотици са починали при детонацията на борда. До момента единствено към 50 души от екипажа са открити, като са били прибрани от турски транспортен съд, а други 14 души са били превозени до пристанището в Севастопол, като ориста на към 450 души е незнайна.

Русия твърди, че е евакуирала целия екипаж, само че на видеозапис, изработен в Севастопол през нощта, се вижда, че десетки коли, за които се допуска, че са принадлежали на моряците, към момента са паркирани на пристанището - което допуска, че притежателите им не са се върнали да ги приберат.

Украинските военни оповестиха, че корабът е бил изумен с две крилати ракети „ Нептун “, изстреляни от брегова батарея, които са блъснали левия ръб на кораба. Руски военни източници обявиха, че корабът се е преобърнал встрани и се е запалил след гърмежа, до момента в който източници от американското разузнаване обявиха, че корабът е претърпял огромна детонация, която го е развалила съществено, преди да потъне. Москва съобщи единствено, че корабът е претърпял пожар и гърмеж, преди военноморските ѝ сили да се опитат да го изтеглят назад към Севастопол, само че по време на интервенцията той е потопен в бурното море. Точното местонахождение на потъналия транспортен съд не е известно.

В качеството си на флагмански транспортен съд „ Москва “ евентуално е имал за задача да координира придвижването на други кораби в Черно море, което може да докара до в допълнение комплициране в така и така лимитираната командна конструкция на Русия. Ролята му е била също по този начин да обезпечава прикритие на другите съветски кораби, до момента в който правят офанзиви с крилати ракети против градове и военни обекти.

Загубата му ще ги направи по-уязвими за украински удари, в това число от бързи самолети или безпилотни летателни апарати. Корабът може да носи 16 крилати ракети с отдалечен обхват и изваждането му от строя понижава огневата мощност на Русия в Черно море. Това е и удар по съветския авторитет във войната, която към този момент се преглежда като историческа неточност.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР