Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро заяви, че вижда три

...
Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро заяви, че вижда три
Коментари Харесай

Болсонаро: Ще бъда убит, арестуван или преизбран

Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро съобщи, че вижда три други възможности за бъдещето си : победа на президентските избори през 2022 година, гибел или затвор, съобщи Ройтрес.

" Имам три други възможности за бъдещето си: да бъда задържан, погубен или да победя ", съобщи той в коментар след среща с евангелистки водачи. По-късно Болсонаро добави, че първата опция е изключена. " Няма човек на Земята, който може да ме заплашва ".

Коментарите на Болсонаро идват, откакто той сложи под въпрос електронната система за гласоподаване в Бразилия и заплаши да не одобри резултатите от президентските избори следващата година. Той упорства за принтирани бюлетини и твърди, че електронните са уязвими . Болсонаро изостава след някогашния ляв президент Луис Инасио Лула да Силва в множеството изследвания.

На срещата с евангелистките водачи Болсонаро още веднъж подлага на критика бразилския електорален съд. " Ние имаме президент, който нито желае, нито провокира раздор, само че всичко има граници в живота. Аз не мога да не преставам да пребивавам с това ", уточни той.

Ръководителят на бразилския електорален съд съобщи в сряда, че няма проблем със системата за електронно гласоподаване и назова полемиките за приемане на принтирани бюлетини " загуба на фокус ".

Болсонаро също по този начин предложения евангелистките водачи да вземат участие в плануваните за 7 септември общонационални шествия, с цел да го поддържат. Огромният евангелистки електорат в Бразилия беше основен за изборната победа на Болсонаро през 2018 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР