Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро даде първи коментар след

...
Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро даде първи коментар след
Коментари Харесай

Болсонаро не призна поражението си на президентските избори, но ще предаде властта на Лула

Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро даде първи коментар след провалянето си на президентските избори в неделя, съобщи Би Би Си.

Той благодари на гласоподавателите, които са дали своят вот за него, само че не са признали загубата от представителя на левицата Луис Инасио Лула да Силва. Болсонаро обаче не оспори изборния резултат, каквито опасения имаше след оповестяването на успеха на Лула.

Началникът на щаба на Болсонаро - Чиро Ногейра, съобщи след него, че процесът по  предаването на властта ще стартира.

Въпреки че самият Болсонаро не призна провалянето си със личните си думи, Върховният съд на Бразилия разгласява изказване малко след речта му, в което се споделя, че като е разрешил преход, той е признал резултата от изборите.

Изявления на президента в предишното, като да вземем за пример, че „ единствено Бог “ може да го в профил от поста, сътвориха напрежение в страната.  Преди изборите той също неведнъж хвърляше неоснователни подозрения върху системата за гласоподаване.

Когато най-сетне се появи обществено, 44 часа след оповестяването на изборния резултат, изказването на Болсонаро продължи единствено две минути и той не отговори на никакви въпроси от събралите се кореспонденти.

В известието, ориентирано към неговите поддръжници,  Болсонаро сподели, че „ нашите фантазии не престават да са живи както постоянно “.

Той повтори полезностите, които той и неговата партия поддържат – „ Бог, родно място, семейство и независимост “ и настоя, че ще продължи да се стреми към " „ ед и прогрес “, думите, изписани на знамето на Бразилия.

Той въобще не загатна Луис Инасио Лула да Силва, неговият огромен противник, който го победи на косъм в неделя. В нарушаване на традицията Болсонаро към момента не се е обадил на индивида, който го победи на изборите.

Твърдите поддръжници на Болсонаро, които отхвърлят да одобряват, че той е изгубил, издигнаха блокади и затвориха автомагистрали във всички щати в Бразилия като се изключи два.

В речта си Болсонаро ги назова „ сегашни национални придвижвания “ и сподели, че те са „ плод на отвращение и възприятие за неправда от това по какъв начин се разви изборният развой “.

Той добави, че „ мирните демонстрации “ постоянно ще бъдат добре пристигнали, само че че „ нашите способи не могат да бъдат същите като тези, употребявани от левицата, които постоянно са нанасяли щета на популацията, като навлизане в земи “.

Ръководителят на Върховния съд на Бразилия Александре де Мораес сподели по-рано във вторник, че пътните блокади съставляват „ риск за националната сигурност “ и подреди те да бъдат разчистени. Но полицията изпитва усложнения да отстрани всички тях, като повече от 250 към момента са на място.

Блокадите бяха издигнати малко откакто бразилските изборни органи оповестиха дребна победа за Лула на балотажа на президентските избори. След преброяването на всички гласове Лула завоюва изборите с 50,9% от годните гласове против 49,1% за Болсонаро.

Веднага започнаха да валят поздравления за Лула от цялостен ​​свят, като президентът на Съединени американски щати Байдън сподели, че успеха е пристигнала „ след свободни, почтени и надеждни избори “.

Болсонаро, който нормално е деен консуматор в обществените медии, резервира безмълвие. Той стартира да наподобява все по-изолиран, откакто даже околните му съдружници поздравиха Лула.

Влиятелният представител на долната камара на Конгреса Артър Лира изпрати мощно обръщение, когато сподели, че „ волята на болшинството, както е изразена в социологическите изследвания, в никакъв случай не може да бъде оспорена “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР