Крайнодесният популист Хавиер Милей разтърси политическия естаблишмънт в Аржентина и

...
Крайнодесният популист Хавиер Милей разтърси политическия естаблишмънт в Аржентина и
Коментари Харесай

Фен на Тръмп спечели първичните президентски избори в Аржентина

Крайнодесният популист Хавиер Милей раздруса политическия естаблишмънт в Аржентина и завоюва първичните президентски избори, чиято цел бе да открои водещите претенденти преди общите изборите на 22 октомври, съобщи Ройтерс.

Милей, неприкрит последовател на някогашния американски държавен глава Доналд Тръмп, желае Централната банка на Аржентина да бъде неразрешена, възприема климатичните промени като неистина и счита, че продажбата на човешки органи би трябвало да бъде легализирана.

На президентските избори в Аржентина през октомври Милей ще се изправи срещу бившият министър на сигурността Патрисия Булрич, представителка на десницата, и актуалният министър на стопанската система - левоцентристът Серхио Маса.

При 96% преброени гласове ултралибералният икономист, който е народен представител от крайнодясната партия  " Свобода напред ", печели 30,1% от вота. Кандидатите на главната дясна опозиционна коалиция " Заедно за смяна " взимат 28,3% от поддръжката, а на ръководещата перонистка коалициия  " Обединение за родината " - 27,2%.

След излизането на резултатите Милей даде обещание да постави " завършек на паразитната, корумпирана и безполезна политическа прослойка, която съществува в тази страна ".

" Ние сме същинската съпротива ", съобщи Милей решително в речта си след появяването на първичните резултати. " Една друга Аржентина е невъзможна със същите остарели неща, които постоянно са се проваляли ".
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР