Крайнодесният министър на вътрешните работи и вицепремиер на Италия Матео

...
Крайнодесният министър на вътрешните работи и вицепремиер на Италия Матео
Коментари Харесай

Салвини търси широк популистки съюз в Европа

Крайнодесният министър на вътрешните работи и вицепремиер на Италия Матео Салвини дефинира своята страна и Полша като мотори на смяна в Европа, съобщи Euronews, представена от БГНЕС.
" Полша и Италия ще са част от новата пролет в Европа, от възраждането на европейските полезности. Европа, която ще забележим от юни (бел. ред. - след изборите за Европейски парламент) ще размени днешната, ръководена от бюрократи ", сподели Салвини на конференция с вътрешния министър на Полша.
Предлаганият от италианския политик алианс включва обединяване на евроскептичните партии в Европа преди изборите през май. Лидерът на ръководещата в Полша партия " Право и правдивост " Ярослав Качински на няколко пъти влиза в борба с Брюксел по редица въпроси. В негово лице Матео Салвини вижда съдружник.
Но съгласно преподавателя по политически науки във Варшавския университет Едит Згут, приликите сред двамата са единствено на повърхността. Матео Салвини постоянно заема прокремълски позиции, което е в прорез с настроенията в Полша. Освен това италианецът е съперник на Европейските кохезионни фондове, а Полша получава обилни средства от тях и има основен интерес в запазването им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР