Крайнодесните се връщат на власт в Австрия. Президентът Алексадър ван

...
Крайнодесните се връщат на власт в Австрия. Президентът Алексадър ван
Коментари Харесай

Крайнодесните се върнаха във властта в Австрия

Крайнодесните се връщат на власт в Австрия. Президентът Алексадър ван дер Белен утвърди контрактуваната през вчерашния ден коалиция сред консервативната Народна Партия и Партията на свободата. Така Австрия ще има освен най-младия министър председател в света, само че и ще бъде единствената западноевропейска страна, в която крайнодесните съумяха да влязат в ръководството.

Харизматичният водач на австрийската Народна партия Себастиян Курц завоюва, само че не задоволително, с цел да образува независимо държавно управление. Очаквания за коалиция с партията на досегашния канцлер Керн не се оправдаха. Вместо това се стигна до съглашение с крайнодясната Партия на свободата, а нейният водач Хайнц-Кристиан Щрахе като че ли не помни обвиняванията си към Курц, че копира предизборната му стратегия.
 Крайната десница в Австрия е получила няколко министерства Крайната десница в Австрия е получила няколко министерства
Крайнодясната Австрийска партия на свободата ще получи според съдружното съглашение с консервативната Австрийска национална партия няколко министе...
 © Българска телеграфна агенция
Консерваторите и крайнодесните към този момент са управлявали дружно сред 2000 и 2005-а. Тогава Европейски Съюз наложи наказания на Виена, поради крайната антиевропейска и антиимиграционна позиция на Парията на свободата. Сега поръчката на бъдещите австрийски ръководещи, е да запазят проевропейския звук. Новото държавно управление ще има 14 министерства - 8 за Народната партия и 6 за крайнодесните.
Себастиан Курц, определен за министър председател на Австрия: Имаме добър, мощен екип. Половината от нашите министри ще бъдат дами, две трети са специалисти, които ще допринесат със своите знания в ръководството на страната. Колкото до екипа на господин Щрахе, в този момент при президента обсъдихме и неговите оферти.
Австрийският президент Ван дер Белен съобщи, че не вижда причина новият кабинет да не постави клетва. Очаква се това да стане факт в понеделник.
 В Австрия няма да има референдум за излизане от Европейски Съюз В Австрия няма да има референдум за излизане от Европейски Съюз
Пактът за сформиране на държавно управление, подписан сред десницата и крайната десница в Австрия, изключва образуване на референдум за вероятно излизане...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР