Крайнодесните лидери на Унгария и Полша отхвърлиха групово изявление относно

...
Крайнодесните лидери на Унгария и Полша отхвърлиха групово изявление относно
Коментари Харесай

Полша и Унгария се сблъскват с лидерите на ЕС относно миграционната реформа

Крайнодесните водачи на Унгария и Полша отхвърлиха групово изказване по отношение на незаконната миграция след края на срещата на върха на европейските водачи.

Унгарският министър-председател Виктор Орбан и полският министър председател Матеуш Моравецки отхвърлиха препоръчано изказване за включване в документ за приключването на срещата на върха в петък.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Държавите-членки на Европейски Съюз реализираха съглашение за миграционната политика Средиземноморските и южноевропейските водачи на Европейски Съюз се срещат в Малта по въпросите на миграцията Европейски Съюз стартира да отпуска пари на Тунис според пакта за миграцията завършек на списъка

Този ход принуди президента на Европейския съвет Шарл Мишел да излезе с настрана изказване от свое име по отношение на политиката за леговище и отбраната на границите, а френските и немските водачи обявиха, че законодателният развой по въпроса ще продължи, както е планувано.

Испанският министър-председател Педро Санчес, който беше хазаин на срещата на върха в Гранада, отхвърли опасенията за конфликта.

„ Най-важното нещо е това, което нашите вътрешни министри реализираха преди няколко седмици със съглашението за контролиране на рецесии, тъй като това е в действителност настоящо в политически проект “, сподели той.

Но събранието даде на полския министър председател Матеуш Моравецки, който е изправен пред общи избори този уикенд, и на унгарския Виктор Орбан сцена, на която да размахат популистки акредитиви пред локалната си аудитория.

Моравиецки се похвали, че неговото „ несъгласие “ върху взаимно изказване по отношение на миграцията „ значи, че този развой няма да продължи … и Полша има късмет да го спре. “

Орбан съпостави приемането на бежанци със полово посягане.

„ Споразумението за миграцията, политически, е невероятно – не през днешния ден [или] най-общо казано през идващите години “, сподели Орбан. „ Защото юридически сме, по какъв начин да го кажа – изнасилени сме. Така че, в случай че сте изнасилен законно, заставен да приемете нещо, което не харесвате, по какъв начин бихте желали да имате компромис? “


Блокът на европейските народи остава разграничен по отношение на това по какъв начин да се оправи с противозаконната миграция, тематика, която се трансформира в сериозна точка в политиката на континента и централен фокус на крайнодесните партии, които приканиха за засилени ограничавания.

В сряда беше подписано съглашение по отношение на средствата за справяне с интервалите на изключително огромен брой идващи, премахвайки основна спънка в напъните да се вкара по-голямо преразглеждане на имиграцията преди идните избори за Европейски Съюз.

От години Европа е в челните редици на световна наклонност за милитаризиране на границите, депортиране и ограничения за въздържане, предопределени да усилят рисковете от противозаконна миграция.

Десетки хиляди мигранти и бежанци, доста от тях бягащи от войни и спорове в страни като Сирия и Афганистан, са платили с живота си, потъвайки в обезверени старания да прекосят Средиземно море в търсене на сигурност и по-добро бъдеще.

Групи за отбрана на човешките права сложиха сходни нещастия непосредствено в основата на суровите възпиращи ограничения на Европейски Съюз, които включват съглашения с непознати държавни управления, за които критиците споделят, че разпореждат на външни реализатори най-гнусните детайли на имиграционното правоприлагане и предизвикват злоупотребите с права.

Такива стъпки не са спрели десните партии в страни като Унгария и Полша да се възползват от безпокойствата по отношение на миграцията и да се насочат към изразителност, която разказва мигрантите като нарушители и „ нашественици “.


Лидерите и на двете страни изрично отхвърлиха изказванията, че всички европейски страни би трябвало да споделят разпределението на новопристигналите мигранти. Полският министър председател Моравецки сподели в петък, че ще отблъсне „ диктата, приближаващ от Брюксел и Берлин “.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази оптимистична нотка в края на срещата, като сподели, че съглашението от сряда е „ огромен триумф “.

„ Това беше значима част от пъзела на целия пъзел на пакта за миграция и леговище “, сподели тя.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР