Крайнодесните екстремисти в Европа и САЩ все повече сформират глобални

...
Крайнодесните екстремисти в Европа и САЩ все повече сформират глобални
Коментари Харесай

Крайнодесните екстремисти се възползват от пандемията, за да увеличават редиците си

Крайнодесните екстремисти в Европа и Съединени американски щати от ден на ден образуват световни връзки и употребяват пандемията от ковид, с цел да притеглят деятели срещу имунизациите и теоретици на конспирацията към тяхната идея. Това се споделя в изследване, поръчано от немското външно министерство, осведоми " Франс прес ".

Проучването, извършено в Германия, Франция, Англия, Съединени американски щати, Швеция и Финландия от " Проект за битка с екстремизма ", документира появяването на ново крайнодясно придвижване от 2014 година насам, което е " без водач, транснационално, апокалиптично и насочено към насилието ".

Екстремистите имат вяра в националистическата доктрина за " великата замяна ", която се провежда, с цел да бъде изместено бялото население в Европа с хора от други континенти.

А те от ден на ден поддържат връзка през националните граници с други съидейници, в това число с съветски и източноевропейски екстремисти.

Музикалните фестивали и борбите със смесени бойни изкуства са точки за събиране, където екстремистите също се стремят да привлекат нови членове, отбелязва проучването.

През последната година пандемията се трансформира и във възползвана от екстремистите опция да " разширят своите мобилизационни старания към антиправителствени легенди за интрига, критикуващи сегашните ограничавания ", се споделя в известието.

" Дясният екстремизъм е най-голямата опасност за нашата сигурност - в цяла Европа ", съобщи немският външен министър Хайко Маас в Twitter.

Изразявайки паника, че сцената " от ден на ден работи и основава мрежи в интернационален проект ", Маас добави, че Германия се стреми да се опълчи на опасността посредством координирани дейности с други членове на Европейски Съюз.

Митинг от близо 10 000 съперници на наложените от държавното управление обществени ограничавания за ограничение разпространяването на Covid-19 в Берлин тази седмица видя, че екстремистите се смесват измежду цветен екипаж от протестиращи.

Около дузина стачкуващи викаха " Зиг Хайл ", до момента в който изпълняваха твърдо въоръженият привет на Хитлер, в наличието на полиция, видя кореспондент на Франс прес.

Антисемитските лозунги бяха част от някои от демонстрациите против коронавирусната политика в Германия тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР