Крайнодесни групировки планират протести и атаки преди и след встъпването

...
Крайнодесни групировки планират протести и атаки преди и след встъпването
Коментари Харесай

WP: Крайнодесни групировки планират истински ад на инаугурацията на Байдън

Крайнодесни групировки възнамеряват митинги и офанзиви преди и след встъпването в служба на новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън на 20 януари, твърди американското издание The Washington Post.

Правоприлагащите органи считат, че екстремистки групи може да провеждат поредност от акции в цялата страна с присъединяване на въоръжени протестиращи, които биха могли да носят даже експлозиви. Освен това, отбелязва вестникът, американските управляващи не изключват втора офанзива против Конгреса и даже офанзива против Белия дом, написа.

По-специално ФБР следи дейностите на крайната десница в интернет, редица представители на която не престават да приканват за принуждение. Както отбелязва вестникът, някои американски законодатели са наели частни охранители, откакто са получили смъртни закани.

В същото време, отбелязва вестникът, някои уредници на демонстрации в поддръжка на президента Доналд Тръмп са били принудени да анулират редица митинги в административните центрове на щатите и американската столица заради опасенията, че правоприлагащите органи ще стартират да ги арестуват.

Вестникът също по този начин акцентира, че десетки хора, взели участие в протеста против Конгреса предходната седмица, са в описите на лица, които съгласно ФБР може би са забъркани в терористични действия.

Американските управляващи подхващат засилени ограничения за сигурност във Вашингтон преди встъпването в служба на Байдън. Значителна част от центъра на града в непосредствена непосредственост до Белия дом и Конгреса ще бъде затворена за придвижване. Капитолийският рид ще бъде отцепен. Освен това до 20 януари във Вашингтон ще дойдат над 20 000 членове на Националната армия на Съединени американски щати.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ИНАУГУРАЦИЯТА НА БАЙДЪН!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР