Крайнодесни американски групировки планират протести и нападения преди и след

...
Крайнодесни американски групировки планират протести и нападения преди и след
Коментари Харесай

Екстремисти готвели атаки пак срещу Капитолия, дори срещу Белия дом

Крайнодесни американски групировки възнамеряват митинги и набези преди и след церемонията по встъпване в служба на определения за президент на Съединени американски щати Джо Байдън на 20 януари, заяви в. " Вашингтон пост ".

По информация на изданието, правоохранителните органи считат, че екстремистки групировки може да проведат редица митинги в цялата страна с присъединяване на въоръжени лица, които може да носят и взривни материали.

Според вестника, управляващите не изключват и второ нахлуване против постройката на Конгреса и даже нахлуване против Белия дом.

ФБР следи в интернет активността на крайнодесни, доста от които не престават да приканват към принуждение, като проучва онлайн връзката и преценя каква част са единствено закани и каква - действителни планове за нападателни дейности.

" Вашингтон пост " написа, че поради опасността от кавга някои законодатели са си наели частна защита.

Същевременно обаче, има и уредници на демонстрации в поддръжка на президента Доналд Тръмп, които са били принудени да анулират прояви в административните центрове на някои щати и в столицата поради опасения, че може да ги арестуват.

В навечерието на церемонията по встъпване в служба на Байдън управляващите в Съединени американски щати стягат ограниченията за сигурност. Голяма част от центъра на Вашингтон към Белия дом и Конгреса е затворена за придвижване на авто превоз. Зоната на Конгреса е изолирана и към този момент няколко дни там не се позволяват гости.

За церемонията в столицата би трябвало да дойдат над 20 000 членове от Националната армия на Съединени американски щати. Те би трябвало да обезпечат реда в града преди церемонията по встъпването в служба на Байдън. В региона към Капитолия се слагат нови заграждания и се ползват други ограничения за сигурност.

 ФБР предизвести за задаващи се национални военизирани маршове Виж още

Полицейското ръководство на Ню Йорк ще изпрати във Вашингтон 200 служители на реда, с цел да оказват помощ за гарантиране на сигурността по време на церемонията, съобщи през вчерашния ден пред публицисти началникът на нюйоркската полиция Джон Милър.

Байдън е изискал от Лиса Монако, която той номинира за зам.-главен прокурор, да извършва длъжността на консултант по вътрешна сигурност в интервала до церемонията по встъпването му в служба, съобщи Ройтерс.

Федерални прокурори дадоха първата си конференция на 13 януари - съвсем седмица след нападението на Конгреса от 6 януари, при което починаха петима души, а конгресмени трябваше да търсят къде да се скрият вътре в постройката. Започнало е следствие на повече от 170 души, взели участие в щурма на постройката на Капитолия. Прокуратурата счита да упрекна някои от най-сериозните извършители в нахлуване и противонароден скрит план.

 След компании и банки и Ню Йорк скъса с Тръмп: Какво се случва в делова Америка Виж още

Обвиненията против Тръмп и Сенатът

Сенатът на американския Конгрес ще пристъпи към разглеждане на обвиняванията против 45-тия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в границите на процедурата по импийчмънт един час след церемонията по встъпване в служба на новия държавен глава Джо Байдън на 20 януари, заяви на уеб страницата си в. " Политико ".

По сведения на изданието, сенаторите ще стартират да преглеждат обвиняванията против Тръмп, повдигнати от Камарата на представителите, в 13 ч. на 20 януари (20 ч. бълг. вр.), в случай че всичките 100 сенатори не решат друго, само че тази възможност е дребна.

По традиция тържествената гала по встъпване в служба на новия американски водач се организира на стъпалата на Капитолия тъкмо в 12 ч. на обяд.

Сенаторите ще би трябвало да дадат единодушие и за паралелното разглеждане на процеса по имипийчмънт дружно с одобряването на кадровите назначения на Байдън и реализацията на неговите законодателни начинания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР