Крайно време е да започне да се мисли дългосрочно за

...
Крайно време е да започне да се мисли дългосрочно за
Коментари Харесай

Проф. Костадинов: Време е да се мисли сериозно за спешната помощ в България

„ Крайно време е да стартира да се мисли дълготрайно за незабавната помощ. Нужна е дълбока промяна, която ще реши всички проблеми, които съществуват сега “. Това сподели проф. Ростислав Костадинов, ръководител на здравната секция към КТ „ Подкрепа “, на конференция в Пловдив.

Поводът е митинг, който готвят незабавните медици.

От Пловдив те насочиха три спомагателни претенции към Министерството на здравеопазването и упорстват за диференцирано възнаграждение, прекосяване към второкласен труд и смяна на сумата на ваучерите, която от 2005 година досега е на стойност 2 лева

Липсата на фрагменти в „ Спешната помощ “ е голям проблем, добавя проф. Костадинов.

В Пловдив от 450 души състав, единствено 38 са фелдшерите. Някои от тях регистрират по 120 часа ексклузивен труд. Шест екипа денем и още толкоз през нощта поемат всички сигнали из града, само че това е извънредно незадоволително. За да се отзоват на всяко повикване на хората, е належащо екипите единствено за дневната промяна да са най-малко 21.

„ В Смолян и района изключителният труд не се регистрира, а медиците са обезщетени с спомагателен отпуск “, сподели зам.-председателят на СРС " Подкрепа " в родопския град Елмира Хаджиева.

Медиците ще упорстват настояванията им да бъдат изпълнени, В противоположен случай ще подхващат всички нужни протестни дейности в границите на закона.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР