Крайно време е да се върне присъственото обучение, смята Диян

...
Крайно време е да се върне присъственото обучение, смята Диян
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Крайно време е да се върне присъственото обучение

Крайно време е да се върне присъственото образование, счита Диян Стаматов, шеф на 119 СУ.

Той сподели още, че поддържа концепцията на здравното министерство да се провиснал първо ограниченията за обучение и спорт, тъй като „ без тях за здраве не може да се мисли “.

„ Не би трябвало да забравяме, че тъкмо здравните специалисти затвориха просветителната система при започване на март. Техен е рискът да върнат образованието още веднъж в редиците на естествения ход “, счита Стаматов.

Според него всички избират присъствено образование. „ Почти година сме в отдалечен формат и несъмнено всички се изморихме от този метод. Измориха се родителите, измориха се учениците и най-сетне се измориха и учителите “, споделя той.

Според Стаматов тук-там онлайн образованието е било извънредно дейно, до момента в който на други – не напълно. Въпреки това той добави, че някои от аспектите на отдалечения формат е добре да се запазят.

По отношение на ниският интерес измежду учителите да се имунизират против новия ковид, Стаматов съобщи, че евентуално това ще се промени след първата вълна ваксинирани. „ Няма по какъв начин 90 хиляди учители да се имунизират внезапно. Нормално е някой да се опасява и да не може да прояви това, което се чака от него “, сподели той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР