Крайно време е да се помисли за това най-опасните лишени

...
Крайно време е да се помисли за това най-опасните лишени
Коментари Харесай

Цацаров: Най-опасните престъпници трябва да са в един затвор с изключително строг режим

 Снимка: Илия Стоянов  Снимка: Илия Стоянов  Снимка: Илия Стоянов  Снимка: Илия Стоянов  Снимка: Илия Стоянов  Снимка: Илия Стоянов  Снимка: Илия Стоянов  Снимка: Илия Стоянов  Снимка: Илия Стоянов  Снимка: Илия Стоянов  Снимка: Илия Стоянов  Снимка: Илия Стоянов  Снимка: Илия Стоянов
Крайно време е да се намерения за това най-опасните лишени от независимост да бъдат съсредоточени в един затвор с извънредно непоколебим режим. Това съобщи пред публицисти основният прокурор Сотир Цацаров.

„ Няма нищо неправилно в това, че би трябвало да се забрани всякакво внасяне на предмети извън за хората на непоколебим режим, с изключение на тези от първа нужда ”, сподели още Цацаров. Според основния прокурор всички тези пандизчии би трябвало да бъдат с униформи и да излежават присъди при идентични условия.

„ Докато това не се реализира и до момента в който не се обезпечи материално и техническа обезпеченост на надзирателите, бягствата от пандизите ще се повтарят ”, сподели още Цацаров.

Ще има и протести на арестуваните, които мъчно ще се овладяват от надзирателите. Цацаров даде за образец избухнал протест на арестуваните в следствения арест в Сливен предходната година, който е бил овладян благодарение на силите на Министерство на вътрешните работи. „ Рискът от непокорство, не просто бягство, и неспособност за преодоляване е всекидневен и голям ”, сподели още основният прокурор. „ Ако това отношение към местата за отнемане от независимост продължава това няма да е последното бягство ”, добави той.

„ Системата би трябвало да я трансформират тези, които я управляват ”, безапелационен е основният прокурор, припомняйки, че в продължение на повече от година Главна дирекция „ Изтърпяване на наказванията ” няма непрекъснат шеф.

Цацаров уточни също, че сега правата на лишените от независимост са повече от тези на надзирателите.

“Не ми е известно до този миг Министерство на вътрешните работи да е постигнало прогрес в следствието на бягствата от Софийския затвор”, сподели Сотир Цацаров в отговор на журналистически въпрос.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР