Крайно време е да разплетем възела около строежа на Западната

...
Крайно време е да разплетем възела около строежа на Западната
Коментари Харесай

Иван Таков: Време е да разплетем възела около строежа на Западната тангента на Околовръстния път

Крайно време е да разплетем възела към градежа на Западната дъга на Околовръстния път.

Това съобщи Иван Таков, ръководител на Постоянната комисия по превоз и пътна сигурност в СОС. По негова покана на съвещанието през вчерашния ден бяха изслушани по тематиката представители на НАГ, " София план " и АПИ. Те осведомиха членовете на комисията до каква степен са стигнали дейностите им по построяването на последната част от Околовръстния път в София, а точно частта от бул. " Бъкстон " до колелото на автомагистрала " Струма " при ж.к. " Люлин ".

" През последните 12-13 години не е свършена задоволително работа, към момента няма даже работен план за тази права на Околовръстния път, разяснява Иван Таков, който е водач на столичните социалисти и ръководител на групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " в СОС. - Това е най-невралгичното място в границите на Столична община. Десетки хиляди жители всеки ден седят с часове в тапите в тази част на София. Затова построяването на Западната дъга за мен е един от главните цели за града ".

Според Иван Таков, след толкоз години безучастие и неспособност за разкриване на вярното решение, виновните институции би трябвало да се заемат съществено и да се оправят с този въпрос. " От 2016 година Западната дъга е обект от национално значение, което в огромна степен улеснява работата по построяването й, означи той. - По тази тематика обаче мълчанието е оглушително през последните години. Очевидно нещо не е наред, откакто за 10 години действително съвсем нищо не се е случило в посока създаване на тангентата. А в тази част е и най-голямата запушалка в трафика в София. Затова ние в този момент повдигаме тази тематика, която считам за извънредно значима. И ще търсим отговори и решения, до момента в който не бъде осъществен този план ".

Иван Таков съобщи, че като ръководител на Постоянната комисия по превоз и пътна сигурност ще спомага с всички вероятни средства този план да бъде осъществен по-скоро. " Очевидно е, че има липса на връзка, а очевидно на предпочитание от другите институции построяването на тангентата да се случи по-бързо. Самият факт, че това трасе е препроектирано няколко пъти и към този момент 10 години не може да бъде взето най-хубавото решение, е доста индикативен ", разяснява той.

Председателят на комисията по превоз утвърди концепцията на представителите на АПИ да напишат публично писмо с предложение да бъде основана работна група, която да се заеме с решаването на въпроса. " Трябва да изпратят писмото до кмета и до мен, а по-късно ще създадем работната група, сподели Иван Таков. - В нея ще включим представители на комисиите по превоз, по архитектура, от НАГ, от " София план ", от АПИ, от всички институции, които имат отношение по реализацията на тангентата. Така ще се оправим с неналичието на връзка и ще можем да стартираме действителни дейности по построяването на тази толкоз значима последна част от Околовръстния път ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР