Крайно време е България да се включи в европейските програми

...
Крайно време е България да се включи в европейските програми
Коментари Харесай

България да се включи в европейските програми за въгледобивни региони в преход, призова Радев

Крайно време е България да се включи в европейските стратегии за въгледобивни райони в преход. Това ще подсигурява бъдеще на хората и ще обезпечи целенасочени вложения и трансформиране на тези райони, уточни президентът, сподели през днешния ден президентът Румен Радев пред български публицисти в Ню Йорк.

Държавният глава е там за присъединяване в Срещата на най-високо ниво по въпросите на климата, която се организира в границите на 74-ата постоянна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Радев акцентира още, че сега България получава самостоятелност от въгледобивната промишленост, тъй като и суровините, и технологиите, и мощностите са наши.

" Същевременно е ясно, че ще продължава наклонността за условия за понижаване на излъчванията, по тази причина би трябвало да гледаме стратегически ", прикани президентът.

Радев изрази мнение, че проблемите на климата към този момент не са спор сред учени, политици и корпорации. " Надига се голяма протестна и градивна сила измежду младежите по целия свят, които упорстват за решителни дейности и промени, тъй като бъдещето им принадлежи ", уточни той.

Президентът акцентира, че настояванията на младежите за промени са свързани с тяхното предпочитание да живеят в свят, в който бъдещето им е застрашено от голямото индустриално замърсяване, изгубване на биоразнообразието, от риска цели страни да изчезнат от световното стопляне и повишение на равнището на международния океан. " Нуждаем се от дейности, съобщи президентът и уточни, че днешната среща на най-високо ниво е била ориентирана точно към дейния метод. Румен Радев добави, че България дава своя принос – страната ни е една от страните в Европейски Съюз, които извършват поетите задължения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР