Крайно разочароващ е провалът на Съвета за електронни медии (СЕМ)

...
Крайно разочароващ е провалът на Съвета за електронни медии (СЕМ)
Коментари Харесай

АЕЖ: Разочароваща е неспособността на СЕМ да избере генерален директор на БНТ

Крайно разочароващ е неуспехът на Съвета за електронни медии (СЕМ) да избере общоприет шеф за Българската национална телевизия (БНТ).

Това декларират в своя позиция от Асоциацията на европейските публицисти - България, откакто и при трите гласувания през днешния ден.

" Избирането на общоприет шеф на Българска национална телевизия бе най-важната задача на съвета след смяната на неговия състав. Както обществото, по този начин и гилдията очакваше Съвет за електронни медии да избере шеф, който да дава отговор на провокациите на времето, в което живеем. След три гласувания, макар че имаха да избират от осем претенденти, членовете на Съвет за електронни медии не съумяха да се обединят зад нито един от кандидатите ", се показва с позицията на АЕЖ.

" С неумението си да вземе решение, Съветът на процедура остави на поста досегашния общоприет шеф, който при гласуванията получи четири гласа „ срещу “ и единствено един „ за “. При тази обстановка, откакто е получил избор на съмнение от четири от пет гласа, не е редно да се счита, че господин Емил Кошлуков има мандат да ръководи малкия екран, даже като краткотрайно изпълняващ длъжността. По тази причина го призоваваме да се отдръпна и различен да ръководи малкия екран до провеждането на нова процедура, която би трябвало да се провежда от Съвет за електронни медии в незабавен порядък ", пишат още от АЕЖ.

" Асоциацията на европейските публицисти приканва членовете на Съвет за електронни медии да създадат преоценка на метода си на работа и да положат старания, с цел да деблокират активността на институцията. Това е и упованието на обществото към тях – те да работят за по-добра медийна среда, а не да обслужват политически ползи на тези, които са ги изпратили в съвета ", приключват от Асоциацията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР