Крайно притеснително е, че се наложи затварянето на части от

...
Крайно притеснително е, че се наложи затварянето на части от
Коментари Харесай

ЕЦТП: Крайно притеснително е, че се затвориха магистрали

„ Крайно притеснително е, че се наложи затварянето на части от автомагистрали в България в последните дни, без значение от това, че ясно си даваме сметка за изобилния снеговалеж и усложнената конюнктура като цяло. Но това се случи на фона на предизвестията на синоптиците, което незабавно отхвърля оправданията, свързани с изненада от метеорологичните условия “, настояват от Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП) в позиция до медиите.

„ Затова сме надълбоко загрижени и разтревожени от хаоса, настъпил по републиканската пътна мрежа. Не намираме разумно пояснение и опрощение за дейностите или по-скоро за бездействието на Агенция „ Пътна инфраструктура " (АПИ) и по повод даването на бърза и съответна информация за това кои пътища са отворени и проходими и кои не са. Не намираме пояснение и за това за какво Министерството на районното развиване и благоустройството мълчи точно по този въпрос, упорстват от ЕЦТП.

На мнение са, че е належащо да се потърси отговорност от изпълнителния шеф на държавното сдружение „ Автомагистрали “ ЕАД, „ който повече от явно не се оправя с ръководството на тази компания “.  

„ Защото множеството затворени сектори от автомагистралите са поверени навръх него. А това е първата зима с повече сняг, в която отпред на държавното сдружение е точно господин Иван Станчев и явно компанията изцяло се провали в оправянето с усложнената зимна конюнктура.

Настояваме в незабавен порядък от страна на министъра на районното развиване и благоустройството да се направи разбор за аргументите, довели до затварянето на обособени пътни сектори, само че най-много на тези, които постановиха затварянето на части от автомагистрали “, пишат още от ЕЦТП.

По думите им пътищата не са добре почистени и немощта на „ Автомагистрали “ ЕАД и управлението на АПИ при 10 сантиметра сняг личат. А въпросът с обезпечаването на дублиращи направления и положението по принцип на тези трасета е не просто парещ, а и сензитивен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР