Крайният срок за постигане на сделка за Брекзит е октомври.

...
Крайният срок за постигане на сделка за Брекзит е октомври.
Коментари Харесай

От срещата в Залцбург: Октомври е срокът за постигане на сделка за Брекзит

Крайният период за реализиране на договорка за Брекзит е октомври. Ако това стане, през ноември в Брюксел ще се организира специфична среща на върха по тематиката. Това стана ясно след изключителната среща на върха на европейските водачи в австрийския град Залцбург. В нея взе участие и българският министър председател Бойко Борисов, напомня Бнт.

Срещата на върха в Залцбург не сближи позициите на Лондон и Брюксел за Брекзит. Въпреки това и двете страни в договарянията се надяват те да завършат през октомври, с цел да може договорката да бъде финализирана през ноември. Англия би трябвало дефинитивно да напусне Европейски Съюз на 29 март следващата година и съгласно Тереза Мей това ще стане със или без договорка. В Залцбург тя още веднъж удостовери, че втори референдум за Брекзит е неосъществим. Според Жан-Клод Юнкер Европа е готова за всевъзможни сюжети.

Темата за преразпределянето на мигрантите, която разделя страните от Европейския съюз не беше обсъждана в Залцбург. Евролидерите се схванаха за увеличение на потенциала на европейската организация за защита на външните граници Фронтекс и за по-тясно съдействие с Египет и останалите страни от Северна Африка.

Според Ангела Меркел Европа би трябвало да приготви миграционни съглашения с африканските страни по модела на съглашението с Турция.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР