Крайният срок за подаване на оферти от кандидатите в поредната,

...
Крайният срок за подаване на оферти от кандидатите в поредната,
Коментари Харесай

Чакат оферти за 4,5 млн. лв. от иновационния фонд до 9 август

Крайният период за подаване на предложения от претендентите в следващата, десета сесия на Националния иновационен фонд е 9 август. Това заяви изпълнителният шеф на организацията за дребни и междинни предприятия Бойко Таков пред участниците в заключителната среща от тазгодишната осведомителна акция в столицата. Кандидатите ще имат опция да задават документално въпроси до 6 август.

Десетата сесия на фонда е с запас от 4,5 млн. лева, като оптималното безплатно финансиране на план е 500 хиляди лева Финансират се до 80% от допустимите разноски на план, като периодите за осъществяване на всеки са най-много 18 месеца, обясниха от организацията. Тази година са направени редица промени в разпоредбите, като да вземем за пример претендентите, отстранени още на първия стадий, се уведомяват незабавно, вместо да се чака краят на сесията. Освен това оценителите на плановете, които са външни на организацията лица, са повече на брой, изясни Таков.

В досегашните си девет сесии фондът е финансирал десетки планове за основаване на новаторски артикули и услуги на стойност 49 млн. лева Миналата година претендентите бяха над 150.

Спечелилите компании могат да разчитат на финансиране за недостигащите им средства от микрофинансиращата институция “Джобс ” - едно от петте сдружения на Българската банка за развиване, изясни Детелин Цветанов, началник на “Кредити и лизинг ” в “Джобс ”. Те могат да употребяват тези заеми и за оборотни средства, и за пазаруване на активи, като нормално срокът за погасяването им е 10 година /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР