Крайният срок за подаване на документи за участие е 24

...
Крайният срок за подаване на документи за участие е 24
Коментари Харесай

Набират деца от 13 до 16 години за Съвет в община Варна

Крайният период за подаване на документи за присъединяване е 24 май

Община Варна стартира процедура за избор на членове на Съвета на децата. За членове могат да бъдат предлагани кандидатури на подрастващи на възраст от 13 до 16 години.

Покана да дадат своите оферти е отправена към шефовете на всички варненски учебни заведения, центровете за поддръжка на личностно развиване, доставчиците на обществени услуги, читалищата, НПО-та и всички структури, работещи с деца.  

Желаещите да вземат участие в избора могат да подадат документи в период до 24 май 2024 година по електронен път на адрес: [email protected] или по пощата на адрес: гр. Варна 9002, бул. „ Цар Освободител “ № 27 (Младежки дом), отдел „ Младежки действия “.

Кандидатурите на децата ще бъдат прегледани от комисия, назначена със заповед на Кмета на Община Варна. В състава й влизат специалист от общинската администрация, представител на локалните медии, един общински консултант, представител на бизнеса, представител на неправителствена организация или обществена услуга. На база постъпилите кандидатури, комисията ще подбере на общинско равнище членовете на Съвета на децата.

Инициативата е основана на главните правила на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето, съгласно която детското присъединяване в публичния живот е един от главните правила в развиването на демократичните общества. Чрез него децата получават умения, познания и убеденост, които поддържат тяхното развиване и спомагат за достигането на цялостния им капацитет.

Формулярът, направленията за кандидатстване и критериите са оповестени на адрес: https://www.varnanamladite.com/?idpub=1704. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР