,,Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е

...
,,Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е
Коментари Харесай

Терзиев: Крайният срок да имаме председател на СОС е 12 декември

,,Крайният период да имаме ръководител на Столичния общински съвет е 12 декември``, съобщи кметът на София Васил Терзиев при започване на днешното съвещание на съвета.

,,Терзиев разяснява, че в противоположен случай ще бъдат изгубени доста пари и ще се работи с план-сметка за почистването на града от предходната година.

Терзиев акцентира, че има доста неща, които касаят града, само че не могат да се случат без някакво решение на този проблем и по тази причина би трябвало оптимално бързо да бъде определен ръководител на СОС, както и да се създадат разпределения по комисии, с цел да се избегне загубата на пари.

,,Апелирам към всички, без значение какво ще коства партийно, да намерим решение до понеделник, тъй че във вторник да имаме ръководител. Разчитам на договарянията, които се вършат. Трябва да отпушим работата``, добави кметът.

Терзиев заяви, че без ръководител и започване действителната работа на Столичен общински съвет, вредата ще е 240 милиона лв.. Той изясни, че най-належащи са парите за ВиК плановете, приемането на план-сметката, с цел да има запаси за почистването на града.

,,За ВиК плановете би трябвало да разплатим 77 млн. лева, за които няма наличия и би трябвало да бъдат открити и пренасочени или заети. Ако това не се случи губим 42 млн. и още 200 млн., които са свързани с бъдещата стратегия, също няма по какъв начин да аплайваме по тях``, добави той.

,,Молбата ми е всички да седнем на масата и да намерим решение. Ако някой има потребност от спомагателна информация, имам време да седнем и да разговаряме``, съобщи Васил Терзиев.

Днес общинските съветници ще създадат четвърти опит да си изберат ръководител.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР