Крайният срок да има председател на Столичния общински съвет (СОС)

...
Крайният срок да има председател на Столичния общински съвет (СОС)
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Без председател на СОС губим 240 млн. лв.

Крайният период да има ръководител на Столичния общински съвет (СОС) е 12 декември. Това сподели кметът на София Васил Терзиев в началото на днешното съвещание на съвета.

Той съобщи, че без ръководител и започване действителната работа на СОС вредата ще е 240 милиона лв.. Терзиев изясни, че най-належащи са парите за ВиК плановете, приемането на план-сметката, с цел да има запаси за почистването на града.

 Избор на ръководител на СОС Снимка: Ладислав Цветков

" За ВиК плановете би трябвало да разплатим 77 млн. лева, за които няма наличия и би трябвало да бъдат открити и пренасочени или заети. Ако това не се случи, губим 42 млн. и още 200 млн., които са свързани с бъдещата стратегия, също няма по какъв начин да аплайваме по тях ", добави той.

Новият кмет на София Васил Терзиев показа част от екипа си

" Апелирам към всички, без значение какво ще коства партийно, да намерим решение до понеделник, тъй че във вторник да имаме ръководител. Трябва да отпушим работата ", каза Терзиев.

Той се обърна с молба към общинските съветници всички да седнат на маста и да намерят решение. Те вършат четвърти опит да изберат ръководител на СОС.

На 30 ноември общинските съветници отново ще се съберат

Кандидатите на партиите през предходната седмица бяха от " Българска социалистическа партия за България " - Диана Тонова, " Възраждане " - Красимир Гълъбов, " ИТН " - Пламен Данаилов. От ПП-ДБ/ " Спаси София " отдръпнаха кандидатурата на Борис Бонев, а от ГЕРБ-СДС не издигнаха претендент.

Той не желае да има сглобка в общинския съвет на столицата

На първото гласоподаване не бе определен ръководител. Състоя се балотаж сред Диана Тонова, която събра осем гласа и Красимир Гълъбов, за който гласоподаваха седем общински съветници. Съответно ръководител на СОС не беше определен. 

Предложението е съвещанието на СОС за избор на ръководител да се организира на 12 декември от 10 часа. " За " него гласоподаваха 23 общински съветници, " срещу " се оповестиха 11, а петима се въздържаха. Беше поискано прегласуване, само че преди то да се случи, Грети Стефанова разгласи 15-минутна отмора.

Постъпиха и други оферти за дата на съвещанието за избор на ръководител – 19 декември и 21 декември.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР