Крайният продукт е идеално съхранен, не става жълт, запазва вкусовите

...
Крайният продукт е идеално съхранен, не става жълт, запазва вкусовите
Коментари Харесай

Когато Приготвим Сланинката По Този Начин В Саламура Не Пожълтява И Запазва Вкуса Си За Дълго!

Крайният артикул е идеално съхранен, не става жълт, резервира вкусовите си качества дълго! И по този начин:

Сланина в саламура
Продукти:
2 кг сланина

5 чаши вода

1 чаша сол

3-5 дафинови листа

10 зърна черен пипер

5-8 скилидки чесън

Приготвяне:
Пригответе саламурата. Изсипете водата в тенджера, прибавете солта, поставете върху огъня, разбъркайте, с цел да разтворят кристалите на солта. Оставете саламурата да заври и дръпнете от огъня.

Нарежете сланината на дребни късчета, тъй че да е комфортно да ги пъхнете в 3-литров буркан. Подредете ги по-хлабаво, като от време на време вмъквате сред пластовете сланина измитите дафинови листа, зрънцата черен пипер и нарязания чесън.

Залейте сланината с охладената саламура и покрийте буркана с похлупак, без да го затваряте. Оставете да престои един ден на стайна температура, след което можете да го поставите в хладилника за 10-14 дни.

Сигурно знаете, че сланината е здравословен артикул, съдържащ арахидонова киселина, която отсъства в растителните мазнини. Това вещество взе участие в имунните процеси и метаболизма на холестерола, написа " За дамата ". Редовното похапване на няколко части сланина ще ви обезпечи чудесно здраве и даже, съгласно токсиколозите, ще изтегли от тялото радионуклидите! Останете здрави и не забравяйте да споделите нашите предписания с другари.
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР