Крайната цел на канцлера на ФРГ Олаф Шолц е Украйна

...
Крайната цел на канцлера на ФРГ Олаф Шолц е Украйна
Коментари Харесай

Politico: Канцлер на мира - Шолц иска Украйна да се съгласи на преговори с Русия

Крайната цел на канцлера на Федерална Република Германия Олаф Шолц е Украйна да се съгласи на мирни договаряния с Русия – и колкото по-скоро, толкоз по-добре. Това умозаключение може да се направи от нежеланието на Шолц да " вложи всичко “ за Украйна и да позволи доставката на крилати ракети с огромен обхват Taurus, написа изданието Politico, представено от " Фокус ".

Отказът на републиканците в Конгреса на Съединени американски щати да провиснал още един пакет от помощи за Украйна в този смисъл играе в интерес на германците, разясняват от редакцията.

Германия ще организира парламентарни избори през есента на 2025 година, а Шолц е канцлерът с най-ниския рейтинг в историята на Германия. На фона на голям брой вътрешни проблеми, единствената област, в която Шолц непрекъснато се радва на положителни оценки, е оправянето му с въпроса за Украйна.

Изданието напомня, че съгласно всички социологически изследвания германците са срещу увеличението на доставките на оръжие за Украйна и поддържат дипломатически сюжет за преустановяване на спора.

Politico счита, че това е повода Шолц да избере тактиката " канцлер на мира “. И също по този начин, както твърди американското издание, " той е воден от надълбоко затвърден боязън от Русия “.

Шолц се управлява от позицията, че " Русия не би трябвало да печели, а Украйна не би трябвало да губи “. Като част от тази тактика Киев получава задоволително оръжия, с цел да оцелее, само че не и да завоюва войната.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР