Крайната десница осигури първите си места в испанско събрание от

...
Крайната десница осигури първите си места в испанско събрание от
Коментари Харесай

Крайнодесни си осигуриха парламентарни места в Испания

Крайната десница обезпечи първите си места в испанско заседание от седемдесетте години насам и докара до националистически скок в страната, която от дълго време се смяташе за ваксинирана поради спомените от военната тирания при Франко. „ Вокс “, твърда анти-имиграционна партия, беше на ръба на властта, спечелвайки 12 от 109 места.

Изборите в най-гъсто популации район на страната бяха първият тест на нежното съдружно държавно управление в Испания, откогато социалистическият министър председател Педро Санчес пристигна на власт през юни. Те са гледани като тест преди общите избори, които мнозина чакат при започване на идната година, откакто социалистическото държавно управление не съумя да обезпечи задоволително поддръжка, с цел да одобри бюджета за 2019 година

Проучванията демонстрират, че „ Вокс “ може да завоюва места в националния парламент. Испания е единствената европейска страна, която заобикаля крайнодясна партия да завоюва парламентарни места, откогато се върна към демокрацията през 1978 година
Катастрофална нощ вляво, социалистите, които ръководят Андалусия в продължение на 36 години, са изгубили 13 места и болшинството си. Сусана Диаз, социалистическият районен министър председател в Андалусия, съобщи, че е „ тъжна нощ “, само че прикани поддръжниците да „ спрат противоконституционните сили на крайнодясното “. Имиграцията и каталунският фракционизъм, на които „ Вокс “ се опълчва, изиграха основна роля в акцията. Испания се трансформира в център на европейската миграционна рецесия, изпреварвайки Италия и Гърция във връзка с пристиганията. Досега през тази година от Африка са пристигнали 52 978 мигранти.

Испания стана център на имиграционната рецесия в Европа, когато повече от 50 000 мигранти дойдоха тази година на андалуските плажове, отбелязва Агенция "Фокус ".

Лидерът на „ Вокс “ Сантяго Абаскал даде обещание неотложно да върне незаконните мигранти и да показва нулева приемливост към „ крайния ислям “. Неговата партия взе освен гласоподавателите от десницата, само че и някои социалисти от работническата класа и последователи на най-лявата партия „ Подемос “, които са привлечени от позициите й по миграцията и Каталуния.

Усилията на Санчес за облекчение на напрежението с каталунците са били в интерес на „ Вокс “, която твърди, че министър председателят продаде Испания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР