Крайбрежната ивица на бул. Марица - юг между панаирния мост

...
Крайбрежната ивица на бул. Марица - юг между панаирния мост
Коментари Харесай

Мини Дисни радва пловдивчани край Марица СНИМКИ

Крайбрежната линия на бул. " Марица - юг " сред панаирния мост и Адата е радикално преобразена със средствата по оперативна стратегия " Региони в напредък ". Прилича на дребен Дисниленд, разяснява през вчерашния ден една от майките, довела дъщеричката си да играе в новия детски ъгъл.

От разрушените плочки на остарелия тротоар няма и диря. Пешеходната пътека е с нова настилка, велоалеята е непокътната, а в тревната повърхност са засадени декоративни шубраци. От " Градини и паркове " дават обещание, че през пролетта ще засеят и цветя. За малчуганите са инсталирани люлки и пързалки с разноцветна ограда, която се вижда отдалече. До детската площадка има още фитнес с най-различни уреди, в това число и за по-малките. На сцената, направена от дърво, децата ще пеят, ще танцуват и ще рецитират, откакто се затопли. В съседство има и привидно необичайно оборудване от камъни, известно като габион. Това е библиотека навън, каквато другаде в Пловдив няма.

До подпорната стена, облицована с камък и обезопасена с високи парапети, са подредени дървени седалки - копчета. Такива има и до шадравана на Главната. Който желае, може да сяда и да гледа по какъв начин тече реката. За възрастни по цялата крайбрежна линия са поставени истински пейки. Те също са от дърво, със заоблени нагоре седалки. Проектантите са се погрижили даже и за птиците - на дърветата са окачени къщички в два разнообразни цветови нюанса.

Първата по рода си зона за отдих край Марица е проектирана от Никола и Димитър Балджиеви. Благоустрояването на крайбрежната алея е изпълнено от компания " Драгиев и ко ", която реконструира и бул. " Марица - юг ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР