Крайбрежната алея в Балчик ще бъде обновена за идващия туристически

...
Крайбрежната алея в Балчик ще бъде обновена за идващия туристически
Коментари Харесай

Крайбрежната алея в Балчик ще бъде обновена за идващия туристически сезон

Крайбрежната алея в Балчик ще бъде актуализирана за идващия туристически сезон с финансов запас от 1 500 000 лв., заяви заместник-кметът по устройство на територията Димитрин Димитров. Инвестицията е обезпечена по Програмата за трансгранично съдействие "Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 година ".

В сектора сред културно-информационния център "Мелницата " и архитектурно-парковия комплекс "Двореца " с дължина 2400 метра ще бъдат укрепени пропаднали зони. Ще бъде положена нова настилка от асфалт и гранитни плочи. Около яхтеното пристанище ще бъде инсталиран нов железен парапет.

Очаква се строителните работи да стартират през пролетта, уточни заместник-кметът. След реконструкцията алеята ще притегля повече пешеходци и велосипедисти за разходки край морето. Очаква се да се усилят и визитите в "Мелницата " и "Двореца ", които дамбата свързва.

В трансграничния план Балчик си партнира с румънската община Мангалия, където също се планува благоустройство на крайбрежна алея, сподели Димитрин Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР