Крайбрежна къща за гости е била щаб-квартирата на един от

...
Крайбрежна къща за гости е била щаб-квартирата на един от
Коментари Харесай

Крайбрежна къща за гости била щаб-квартирата на обвинения в шпионаж Орлин Русев

Крайбрежна къща за посетители е била щаб-квартирата на един от обвинявания в шпионаж българин - Орлин Русев. Британски медии пишат, че хотелът е благосъстоятелност на българска дама. Не се вършат, обаче, догатки, че и тя е забъркана в шпионската мрежа.

Шпионският скандал във Англия е надалеч от блясъка на Джеймс Бонд, пишат английските медии.
45-годишният Орлин Русев живеел в тризвездния хотел Хейди, който се намира на метри от морето, покрай кея " Британия " в Грейт Ярмут.



Британският вестник Тhe Times разказва постройката " като занемарена къща за посетители ". Хотелът бил платен от българска бизнес дама през 2021-ва година за 220 000 паунда.

Местни поданици настояват, че от месеци не са виждали някой да влиза или да напуща постройката. Според тях къщата за посетители не е работила най-малко от година.



Щорите на прозорците не престават да са спуснати. Цветята във висящите кошници са от дълго време мъртви. Металните маси и столове на терасата са почнали да ръждясват - по този начин английският " Дейли Мейл " разказва къщата, в която е живеел Орлин Русев.

При обиска служителите на реда са разкрили в една от стаите в хотела съоръжение, употребявано за правене на подправени документи за идентичност, в това число паспорти и шофьорски книжки.



В разбор английският " Гардиън " написа, че след експулсирането на шпиони, Русия се обръща към спящи кафези и неофициални сътрудници.

Арестите във Англия са станали два месеца след шпионски скандал в Словения. В Любляна била задържана двойка, представящи са за аржентинци, оказало се, обаче, че и двамата са руснаци. Жената работела като шеф на художествена изложба. Тя постоянно пътувала до Англия.

Друг шпионски скандал от последните месеци е от Атина. Според гръцките управляващи мъж, представящ се за бразилец и жена, твърдяща, че е фотографка от гръцко-мексикански генезис, са руснаци, шпиониращи за Москва. В Русия те даже били съпрузи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР