Крайбрежна алея и парк с панорамна гледка към Варненско-Белославското езеро

...
Крайбрежна алея и парк с панорамна гледка към Варненско-Белославското езеро
Коментари Харесай

Правят нова зона за отдих с крайбрежна алея и парк в Белослав

Крайбрежна алея и парк с панорамна панорама към Варненско-Белославското езеро следва да бъде построена в северната част на Белослав, оповестяват от общинската администрация.

Проектът планува построяването на алеи за разходка и зона за отдих, залесяване с нова дървесна растителност, монтаж на архитектурно-художествени детайли – стъклена арт апаратура и арт апаратура за фотографии, пейки и други уреди.

Благоустрояването и паркоустрояването на парковата повърхност ще го направи привлекателно място за отдих на живеещите в града, разясняват от Община Белослав.

Преди повече от година е подхваната самодейност да се откри метод държавният парцел в кв. " Акации " да бъде възложен на Община Белослав безплатно ръководство за облагородяване и паркоустрояване на част от крайбрежието от северната част града.

Областният шеф на Варна Марио Смърков към този момент е дал позитивно мнение за осъществяване на капиталовото предложение „ Извършване на благоустройствени действия и отделяне на туристическа зона, посредством създаване на архитектурни детайли за обслужване на отдиха и туризма, с опция за разкриване на панорамна панорама към „ Варненско – Белославското езеро “.

Общината разполага с нужния потенциал за ръководство и стопанисване на парцела, инициирана и извършена оценка за съвместимостта на плануваните действия от РИОСВ– Варна.

В идващите месеци се чака и крайното решение на Министерски съвет, посредством което публично желаният парцел да бъде възложен за стопанисване на Община Белослав.

Проектанти са арх. Анелия Вълканова и арх. Преслава Гушева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР