Краят на войната в Украйна е далече, прогнозира днес бившият

...
Краят на войната в Украйна е далече, прогнозира днес бившият
Коментари Харесай

Русия ще удари скоро, да не я чакаме, призовава бивш генерален секретар на НАТО

Краят на войната в Украйна е надалеч, предвижда през днешния ден някогашният общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, който приказва пред комисиите на Европейския парламент по външни работи и по защита. Расмусен прикани за даване на повече и по-тежки оръжия за украинските войски, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вместо да чакаме нахлуване напролет, по-добре да бъдем подготвени за директно идни масирани удари, настоя Расмусен. Най-добрият метод войната да завърши бързо е съдружниците на Украйна да се приготвят за дълъг спор. Това е най-хубавият път за постигането на мир. Ако (руският президент Владимир) Путин успее в Украйна, ще продължи напред, уточни той.

Подходът ни до момента бе прекомерно еволюционен, по този начин сме постоянно с крачка след Путин. Война не се печели с постепенни стъпки. Необходима е изненада за врага, би трябвало дълготрайна тактика. Необходимо е след войната Русия повече да не бъде в положение за сходни дейности, а Украйна да може да се възвърне и да влезе в Европейски Съюз. Подкрепям настояването на украинците да се причислят към НАТО, само че това ще отнеме време, добави Расмусен.

Той дефинира като исторически решенията за даване на западни танкове на Украйна. Путин вярваше, че ще разедини Европа и това ще ограничи поддръжката за Украйна; надяваше се, че опасността за приложимост на нуклеарно оръжие ще ограничи помощта за Киев, добави Расмусен.

Времето не е на наша страна, съобщи пред евродепутатите Андрий Ермак, шеф на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски. Грешка е да се чака, належащо е задълбочаване на натиска със глобите против Русия, въведените до момента ограничения не са задоволителни, уточни той. Ермак прикани за разширение на европейските наказания против гласовете на съветската агитация. Грешат тези, които мислят, че неутралитетът ще реши техни национални въпроси. Русия не изпитва признателност, добави той.

Според него съветската страна търси победа непременно и е подготвена на война на безсилие. По неговите думи в Русия стартира нова вълна на готовност и би трябвало да се има поради, че в тази страна животът в никакъв случай не е бил полезност.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР