Краят на света наистина идва. И това е неизбежно. Само

...
Краят на света наистина идва. И това е неизбежно. Само
Коментари Харесай

Краят на света наистина идва

Краят на света в действителност идва. И това е неизбежно.

Само че ще е след към един или два милиарда години, съгласно учени астрономи.

Ако преди този момент човечеството не унищожи планетата - също доста вероятен вид, естественият ход на нещата ще наподобява по следния метод.



Слънцето - нашата звезда, ще усили размерите си и ще погълне първите две планети от Слънчевата система: Меркурий и Венера. Положителното в този сюжет, с изключение на температурите, които фрапантно ще се покачат е и фактът, че с Ретроградния Меркурий ще бъде свършено. Едва ли обаче това ще има изключително значение, защото животът на Земята ще е станал неосъществим.

След към два милиарда години, Слънцето ще усили размера си и нашата планета ще стане едно доста по-топло място. Температурата на Световния океан ще се повиши фрапантно и водата в него на процедура ще се изпари. С което ще изчезне и живота по метода, по който го познаваме.

Нас към този момент няма да ни има, само че Земята няма да е изчезнала. Това (от позиция на вселената), ще се случи "малко " по-късно.

Между пет и седем милиарда години Слънцето ще бъде 100 пъти по-голямо от в този момент. То ще се трансформира в червен колос, който ще "изсмуче " атмосферата на Земята и по този начин всички останали на нея форми на живот, ще си отидат. След това нашата звезда ще погълне и планетата ни в себе си.

Междувременно, човечеството не стопира да изследва опциите за живот отвън нашата планета.

И за край, дано си напомним една от мъдрите мисли на Артър Кларк: „ Съществуват единствено две благоприятни условия: или сме сами във Вселената, или не сме. И двете са еднообразно ужасяващи.

Стивън Хокинг предвижда края на света

Ще погълне ли черна дупка Земята (видео)

Мечтата на гениалния Стивън Хокинг

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР