"Краят на Студената война беше наша обща победа, но западните

...
"Краят на Студената война беше наша обща победа, но западните
Коментари Харесай

Горбачов назова победителите в Студената война

"Краят на Студената война беше наша обща победа, само че западните политици и най-много Съединени американски щати се оповестиха за спечелили.... И те започнаха да се държат по този начин, като че ли към този момент всичко е разрешено на Запада: да употребява мощ без наказания на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, да нарушава интернационалните контракти, да постанова личните си условия “, означи Горбачов.

Той акцентира, че страните от Запада "не устояха тестването на новата ера ", и назовава това основа на всички днешни проблеми.

Бившият държавен водач отбелязва, че сега западните политици стартират да схващат, че изолацията на Русия вреди на всички и е належащо да се търси излаз от актуалната интернационална обстановка.

Горбачов прибавя, че в този момент са назрели огромен брой проблеми. Той приканва за унищожаване на оръжията за всеобщо заличаване, да не се позволява нова конкуренция във въоръжаването, избавяне на климата, околната среда, решение на проблемите на бедността и неравенството и отбелязва, че това може да стане единствено посредством взаимни старания.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР